top of page
Ara

ByteDance, TikTok'un CEO rolü için Instagram eş kurucusu Kevin Systrom'u düşünüyor

Güncelleme tarihi: 19 Eyl 2020

TikTok ve Oracle bir satın alma anlaşması yaparken, şirket mevcut CEO'su Kevin Mayer'in sadece birkaç ay sonra ayrılmasının ardından bir sonraki CEO'sunun kim olacağını düşünüyor

New York Times, hikayesine göre, iş için yarışan kişilerden biri, 2018'de Facebook'tan ayrılan Instagram milyarderi Kevin Systrom. Times'ın bildirdiğine göre, Systrom ve Tiktok arasındaki tartışmalar henüz erken aşamalarda. Bu hikayeye yorum yapmak için TikTok'a ulaşılamadı. Systrom'un bir sözcüsü yorum yapmayı reddetti.


TikTok’un Çin ana şirketi ByteDance’ten elden çıkarılması, halen devam eden bir çalışma. Bloomberg, bu öğleden sonra, ABD Hazine departmanının, TikTok’un ABD operasyonlarını büyük ölçüde Oracle da dahil olmak üzere Amerikalı paydaşların elinde bırakacak bir anlaşmayı geçici olarak onayladığını bildirdi. ByteDance'in, ABD'de TikTok'u etkili bir şekilde yasaklayacak olan Trump tarafından verilen bir idari emrin yürürlüğe girdiği gün olan Pazar gününe kadar Başkan Trump'tan onay alması gerekiyor.


Mayer, işe alımı Mayıs ayında açıklandığında güçlü bir seçim olarak görülüyordu. Yıllarca Disney'te birleşme ve satın alma anlaşmalarını denetleyerek ve akış hizmeti Disney+'ın lansmanı üzerinde çalışarak geçirmişti. Ancak Mayer, ABD hükümeti ile Çin arasındaki gerginliğe yakalanmayı beklemediğini söyleyerek geçen ay beklenmedik bir şekilde ayrıldı. TikTok’un genel müdürü Vanessa Pappas, TikTok’un geçici şefi olarak görev yapmaktadır.


Systrom'da TikTok, halihazırda bir sosyal medya devi yaratmış ve TikTok'un ana rakiplerinden biri olan Mark Zuckerberg'e son derece aşina olan birini alacaktı. Systrom, Instagram'ı 2012'de neredeyse 1 milyar dolara Zuckerberg ve Facebook'a sattı ve ardından ayrılmadan önce yarım milyardan fazla kullanıcıya ulaştı.


Zuckerberg ve Facebook, TikTok'u zaten bir tehdit olarak görüyor. Instagram, kısa biçimli bir video düzenleme aracı da dahil olmak üzere TikTok'u kopyalayan ve TikTok'a daha çok benzemek için ana beslemesini değiştiren bir dizi yeni özellik sundu. Washington'da Zuckerberg'in politikacılara TikTok'un Amerikalı kullanıcılar için bir tehdit olduğunu vurguladığı bildirildi; Trump ve diğer Cumhuriyetçiler, TikTok'un Çin hükümetini tatmin etmek için kullanıcı verilerini yanlış kullanabileceğinden endişelerini dile getirdi.


Karışıma Systrom'u ekleyin ve TikTok ile Facebook arasındaki savaş, kurumsal dünyadaki en ilgi çekici rekabetlerden biri haline gelir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page