top of page
Ara

Büyük Google güncellemesi milyonlarca akıllı telefona yeni özellikler getiriyor

Google, en sevilen özelliklerinden birini milyonlarca bütçeli akıllı telefona getirecek büyük bir yazılım güncellemesini duyurdu

Bu yılın başlarında Google, şirketin kamera uygulamasının özellikle Android (Go Edition) çalıştıran düşük maliyetli akıllı telefonlar için tasarlanmış modern bir sürümü olan Camera Go'yu piyasaya sürdü. Şimdi şirket, daha önce yalnızca çok daha pahalı telefonlarda mümkün olan iki önemli özellik olan Camera Go'ya Gece Modu ve HDR çekimi eklediğini duyurdu.


Gece modu, kameranın karanlık durumlarda flaşa ihtiyaç duymadan yüksek kaliteli fotoğraflar çekmesini sağlayan güçlü bir özelliktir. Camera Go Ürün Yöneticisi Pranay Bhatia'ya göre Google, kodu her bir akıllı telefonun özel kamera donanımına uyacak şekilde ayarlayarak bu özelliği giriş seviyesi donanım için optimize etti.


Gece modu Nokia 1.3, Wiko Y61 ve Wiko Y81 telefonlarında şimdiden kullanıma sunuluyor. Türkiye'de ise General Mobile cep telefonu modellerinde yer alması bekleniyor.


Google ayrıca, daha parlak koşullarda çekim yaparken daha fazla iyileştirme sağlayacak olan "bu yılın ilerleyen günlerinde" HDR Desteği geleceğinin sözünü verdi. HDR'nin birincil faydası, parlak mavi gökyüzü ve gölge ayrıntılarını aynı anda yakalarken genellikle fark edilir. Bu olmadan, gölgeli alanlar düz siyaha dönüşürken, gökyüzü genellikle soluk, hatta düz beyaz görünebilir.

Nokia 1.3'ün yakın zamanda Dxomark listelerinin en üstünde göründüğünü görmeyecek olsak da (bunun için birden fazla kamera ve üst düzey sensör gerekebiliyor). Gece modu ve HDR'nin eklenmesi, dünyanın her yerinden ileri teknoloji bir akıllı telefon almaya gücü yetmeyen veya istemeyen milyonlarca kullanıcıya potansiyel olarak büyük kamera iyileştirmeleri getirecek.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page