top of page
Ara

Büyük değişim için kongreler, kurumsal etkinlikler, ticari fuarlar ve toplantılar nasıl düzenlenir?

Halkla ilişkiler uzmanlarının topluluk oluşturmak ve ilgi uyandırmak için kullandıkları araçların pandemi sonrası dönemde nasıl fark yaratabilir?

COVID-19 pandemisine geri dönüp baktığımızda, bu ilkbahar ve yaz, daha fazla eyalet “yeniden açılmaya” başladıkça salgında bir dönüm noktası olarak görülebilir. Ama aynı zamanda durup dünyanın nasıl geliştiğini ve nasıl değişmeye devam edeceğini düşünmek için de mükemmel bir zaman.


Salgının ortasında, herkesin değerin anlamını ve kuruluşlarla ilişkilerini yeniden tanımladığını söylemek doğru olur. “Normalliğe” dönüşün ardından bu değişiklikler devam edecek.

İster bir ticaret fuarı, ister kurumsal bir etkinlik veya bir şirket içi toplantı olsun, sanal veya karma etkinlikler fikri pandemiden doğmadı. Ancak, kilitlenme gereklilikleri arasında yeni bir aciliyet kazandı.


Daha önce sanal veya hibrit bir etkinlik düzenlemeyi hiç düşünmemiş birçok şirket, müşterileriyle bağlantıda kalma zorunluluğundan bunu yaptı. Birçok kuruluş bunları başlangıçta geçici bir seçenek olarak gördü, ancak sağladıkları değeri fark ettikten sonra pandemi sonrası dünyada sunmaya devam edeceklerini söylüyorlar.


2021 ve sonrasında sanal/hibrit sözleşmelerin, kurumsal etkinliklerin, ticari fuarların ve toplantıların gelişeceği birkaç yol:


1. Aynı eski içerik artık etkisini kaybetti

Pandemi hayatımızı daha da karmaşık hale getirmedi, ancak ortalama takvimi ne kadar gereksiz toplantının doldurduğunu tam olarak ortaya çıkardı. Bu, etkinlik planlayıcıları için potansiyel bir sorun teşkil ediyor çünkü olası katılımcıların kulağa ilginç gelmeyen bir olayı atlamak için çok az bahaneye ihtiyaçları var.


İçerik, herhangi bir etkinliğin merkezinde ve merkezinde yer alır; etkinliğin rekabette öne çıkmasını sağlayan tek unsurdur. Başarılı etkinlik organizatörleri, tekliflerini katılımcıların beklentilerini aşacak şekilde uyarlamalıdır. Bunu yapmak için, statik olmayan, ancak izleyicilerin etkileşimde bulunabileceği ve değerli bulabileceği bir içeriğe ihtiyaçları vardır.


2. İnsanlarla bulundukları yerde temas önemli

Bazı eyaletler yeniden açılırken, diğer eyaletler farklı seviyelerde kısıtlamalar uyguluyor. Ek olarak, birçok şirket politikalarını uzaktan çalışmayla ilgili tutacak ve hatta ekiplerinden gereksiz seyahatleri sınırlamalarını isteyecektir.


Bu nedenle, yüz yüze etkinliklere tam bir dönüş biraz zaman alabilir ve bu da hibrit etkinlikleri en uygun fırsat haline getirir. Teknoloji, kuruluşların seyahat edemeyen veya seyahat etmeyecek müşterilere en rahat oldukları yerden katılabilmeleri için ulaşmasını sağlar.


Sanal etkinlikler, sunucular ve katılımcılar arasında herhangi bir etkileşim olmadan kameraya konuşan sunuculardan çok daha fazlası olmalıdır. Ara odaları, sohbet işlevi ve gerçek zamanlı anketler, etkinlik düzenleyicilerinin katılımcıları sohbete dahil etmesinin ve etkinlik sırasında söz sahibi olmalarına yardımcı olmasının yalnızca birkaç yoludur.


3. Etkileşimler artık tek seferlik değil

Geçen yıl zaman farklı bir hız kazanmış gibi görünüyor ve 9'dan 5'e rutin artık sabah 9 ile akşam 5 arasındaki saatlerle sınırlı değil, hiç olmadığı kadar.


Etkinlik sunucularının avantajı, içerik dağıtımını artık belirli bir süre ile sınırlamak zorunda kalmamalarıdır. Bunun yerine, katılımcıların kendi programlarına en uygun zaman diliminde talep üzerine tüketebilecekleri içerik oluşturabilirler.


Hem yüz yüze hem de sanal etkinlikler, devam eden yetiştirme kampanyaları için başlangıç ​​noktası olarak hizmet etmelidir. Örneğin, kuruluşlar etkinlik için oluşturdukları içeriği alıp katılımcılara ve katılamayan diğer ilgili kişilere iletebilir.


4. Veriler çok daha önemli olacak

İşgücü sıkıntısına ilişkin artan sayıdaki raporları ve eski işlerine geri dönmeyeceklerini söyleyen işçilerin raporlarını bir düşünün.


İletişimciler için giderek daha net olması gereken şey, 15 veya 20 ay önce işe yarayanların pandemi sonrası dünyada artık çalışmayabileceğidir. Pandemi, insanları hem kişisel hem de profesyonel olarak önceliklerini yeniden değerlendirmeye sevk etti.


Kuruluşlar, hedef kitlelerini daha iyi anlamak için verinin gücünden (ön, gerçek zamanlı ve olay sonrası anketler dahil) yararlanmalıdır. Bu sürecin bir parçası olarak, belirli bir etkinlikten katılımcıların beklentilerinin ne olduğunu anlamalı ve oradan bir plan oluşturmalıdırlar.


Dünya değişiyor ve pandemi, statükoyu artık olduğu gibi kabul edemeyeceğimizi kanıtladı. Kayıtsızlık, ilgisizliğin temelidir.


Geçen yıl eğlenceli değildi ve umarız yakın zamanda tekrarı olmaz. Ama varsa, umarım, pandeminin derslerine kulak verdik ve bugün beklenmedik durumlara uyum sağlamak için daha iyi bir konumdayız.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page