top of page
Ara

Burger King görsel kimliğini yeniledi

Marka, markanın şeffaflık ve sürdürülebilirliğe odaklandığını göstermeyi hedefliyor

Whopper görmediyseniz, Burger King’in yemek kalitesine odaklandığının farkında olmayabilirsiniz. Bu cümle kulağa biraz çelişkili gelse de, çok sayıda ödül ve 8 milyardan fazla organik izlenim toplayan kampanya, markanın gıda şeffaflığı ve sürdürülebilirliğine yönelik hareketi için başarılı bir şekilde farkındalık yarattı.


Burger King, bu taahhüdü daha da ileriye götürmek için Çarşamba günü kökleri geçmişine dayanan yeni bir marka kimliği ortaya koydu. Kimlik, ambalaj, ürün, üniforma ve restoran dekorunda görünecek yeni bir logo, renkler ve yazı tipiyle tamamlandı. Hayata geçmesi yaklaşık iki yıl süren yenileme, Burger King için 20 yıldır bir ilk.


Gıda kalitesi, sürdürülebilirlik ve dijital özelindeki gelişimini öne çıkarma niyetindeki Burger King, restoran dekorasyonundan kıyafetlere, renklerden fonta, logodan ambalaja görsel kimliğinde yenilemeye gidiyor. Burger King’in yeni görsel kimliği bu yılın ilk döneminde dünya genelinde kullanılmaya başlanacak.

Marka, markanın şeffaflık ve sürdürülebilirliğe odaklandığını göstermeyi hedefliyor

Özellikle yeni logo, uzun süredir BK hayranlarına tanıdık gelebilir. Görsel kimlik açısından 20 yılın en ciddi adımını atan Burger King’in yeni logosu, ilhamını 1969’dan 1999’a kadar kullanılan logodan alıyor. Burger King Global CMO’su Fernando Machado’nun paylaştığı detaylara göre, yeni logoda gıda renklerine daha yakın ve daha enerjik renkler boy gösteriyor. Logodaki ekmeklerin orantısı Burger King’de satılan ürünlere daha benzer şekilde düzenlenirken, font ise yine markanın ürünlerini andıracak tarzda, “lezzetli ve yuvarlak” yapıda.


Görsel kimlik değişikliği için doğru zaman olduğunu belirten Machado, yeni görsel kimliğin markanın gelişimine ve bugünkü konumuna daha uygun olduğunu da ekledi. “Burger King, kişiliği çok açık bir marka: Eğlenceli, çok mütevazı ve bir parça cüretkâr…” diyen Machado, görsel kimliklerini bu özelliklere uygun şekilde yenilediklerini söyleyerek, zira markanın aldığı yol hesaba katıldığında kopukluk ihtimalinin belirdiğinin altını çizdi.

Machado, markanın gelişiminin, aralarında sürdürülebilir gıda, kapsayıcılık ve çeşitliliğin önemindeki artış gibi önceliklerdeki ilerlemeyi kapsadığını da ekledi.


Yeni görünüm, 2021'in başlarında dünya çapında restoranlarda kullanıma sunulacak. Logo yenilemesi, tahmini satış yeteneklerine sahip dijital menü panoları da dahil olmak üzere çeşitli restoran ve müşteri deneyimi geliştirmeleriyle birlikte geliyor. Machado'ya göre, bu kimlik yenilemesi için zamanlama doğru çünkü markanın bugün bulunduğu yere ve nasıl geliştiğine daha iyi uyuyor.

"Bu çok net bir kişiliğe sahip bir marka. Eğlenceli, kendini küçümseyen, biraz sinirli... bu devam edecek. Görsel kimliği, bu markanın neyle ilgili olduğuna daha iyi uyacak şekilde ayarladık. Marka çok fazla geliştiği için biraz kopukluk yaşandı."

Marka süreci

Machado, markanın sadece kişilik açısından değil aynı zamanda gıda sürdürülebilirliği ve D&G'nin artan önemi gibi öncelikler açısından da nasıl ilerlediğini belirtti.

"Sürdürülebilirlik konusunda bazı ciddi taahhütler veriyoruz ve deneyimi, özellikle de şirket dışı büyümeyle birlikte dijital deneyimi iyileştiriyoruz" dedi. "Bu dönüşümü yaşadığımız için tasarımın temelde insanlara neyin değiştiğini göstermesini istedik."

Her kampanya sürümünün köşesinde pusuda bekleyen - hem olumlu hem de olumsuz görüşlerle, Machado, eleştiri korkusunun yaratıcılığı veya hazırlığı engellemesine izin vermemenin ne kadar önemli olduğuna işaret etti.

"Eleştiriden korkmamamız gerektiğini söylediğimde, bunun kesinlikle doğru olduğunu düşünüyorum ama buna hazırlanmamalısın anlamına gelmiyor, değil mi?" Machado dedi. "Hazırladığımız bazı azaltma mekanizmalarımız var, ancak bunları size karşı dürüst olmak için neredeyse hiç kullanmıyoruz. Ancak bu hazırlık sizi daha güçlü kılar ve şirketteki herkese bir şeyler ters giderse üstesinden gelebileceğiniz konusunda güven verir. "

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page