top of page
Ara

Burger King, çocukları yeni artırılmış gerçeklik oyununda sanal yumurtaları korumaya çağırıyor

Burger King, en çok Angry Birds serisiyle tanınan yazılım geliştiricisi Rovio Entertainment ile yapılan işbirliğinin bir parçası olarak çocuk menüleri için web tabanlı bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor

Burger King, çocukları yeni artırılmış gerçeklik oyununda sanal yumurtaları korumaya çağırıyor

Burger King, en çok Angry Birds serisiyle tanınan yazılım geliştiricisi Rovio Entertainment ile yapılan işbirliğinin bir parçası olarak çocuk menüleri için web tabanlı bir artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi sunuyor. Marketing Dive'ın haberine göre, Burger King'in peluş oyuncak etiketleri, kutu ambalajı ve katılımcı lokasyonlardaki tabelalarda QR kodlarını tarayan akıllı telefon kullanıcıları, bir mobil oyunu etkinleştirecek.


Rovio, markaların ayrı bir indirme gerektiren uygulama tabanlı deneyimler yerine kampanyalarında web tabanlı AR deneyimleri sunmasına olanak tanıyan Zappar'ın WebAR teknolojisini kullanıyor. Web tabanlı artırılmış gerçeklik teknolojisi, Burger King'in duyuruya göre kampanyasının ölçeğini dünya çapında binlerce konuma çıkarmasına olanak tanıyor.


Aşamalı normalleşme döneminde yeni bir strateji

Burger King, Rovio ve Zappar'ın sunduğu yeni web tabanlı AR oyunu aracılığıyla teknoloji meraklısı bir tüketici neslinin ilgisini çekmek için mobil teknolojiyi kullanıyor. Burger King'in Özellikle daha fazla bölge restoranlar karantina önlemlerini kaldırdıkça ve birçok insan pandemi öncesi davranışlara döndükçe, aileler için eğlenceli bir marka olduğu algısını güçlendirmeye devam ediyor. Web tabanlı AR oyunu dünya çapında kullanılabildiği için, Burger King'in katılımcı konumları, çocuklara yemek siparişi vermek için restoranlara gelen veya onları teslim ettiren kişilerle etkileşime geçebilir.


Bu strateji, restoran zincirinin daha genç tüketicilere hitap etmek için markasını video oyunlarıyla nasıl bütünleştirdiğinin bir başka göstergesidir. Attractions Magazine'e göre, bu yılın başlarında King Jr. yemekleri, Super Mario ve The Legend of Zelda gibi popüler Nintendo oyunlarına dayanan oyuncakları içeriyordu. Mart ayında Burger King İspanya, özel bir sahada zorlu atışları tamamlamaları için ücretsiz yiyecek sunarak basketbol video oyunu NBA 2K21 oyuncularının ilgisini çekmeye çalıştı. Burger King, çabayı teşvik etmek için İspanyol içerik oluşturucularla iş ortaklığı yaparak mesajlarını Twitch ve YouTube'da izleyicileriyle paylaştı.


Zappar'a göre Burger King kampanyası, Rovio ve Zappar'ın, potansiyel olarak teknolojiyi destekleyen 3,5 milyardan fazla bağlı cihaza ulaşabilen markalara yönelik web tabanlı AR deneyimlerini sergileme fırsatı sunuyor. Şirket, son birkaç yılda, müşterileriyle bir uygulamayı indirmeye gerek kalmadan AR deneyimleriyle etkileşim kurmak isteyen markalara teknoloji sağladı. Spor giyim markası Puma, New York'taki amiral mağazasını ilk ziyaretçilere mobil web uygulamasında markalı içeriği görmek için tabelalar ve ayakkabı etiketleri üzerindeki QR kodlarını tarama şansı sundu.


Pandemi kısıtlamaların ortadan kalkmasıyla birlikte daha fazla insan, mağazaları ve restoranları ziyaret etmek için evlerinin dışına çıktıkça, ister gerçek dünya ister dijital müşteriler olsun, tüketicileri temassız deneyimlerle meşgul etmeye çalışan markalar arasında web tabanlı AR deneyimlerine olan ilgi artabilir.


Kaynak: Marketing Dive

Etiketler:

0 yorum
bottom of page