top of page
Ara

Bu baharda denemeye değer 4 etkili pazarlama stratejisi

Devam eden kriz sırasında pazarlamayı arka plana atmak oldukça kabul edilebilir olsa da, bazı minik hamlelerle pazarlama operasyonlarınıza hayat vermeniz mümkün

Bu baharda denemeye değer 4 etkili pazarlama stratejisi

Girişimcilik dünyasında pazarlama her şeydir. Fikrinizin kalitesi, ekibinizin becerileri ve hatta topladığınız sermaye miktarı ne olursa olsun, geniş ve sadık bir müşteri tabanı geliştiremiyorsanız zorlu bir savaşın içindesiniz.


Geçtiğimiz yılın tüm belirsizliğine rağmen, birçok işletme, büyüme odaklı pazarlamaya odaklanmayı bırakın, ayakta kalmak için mücadele ediyor. Hayatta kalabilmek için, iş modellerinden misyon beyanlarına kadar her konuda esnekliği uyarlamaları gerekiyordu. Bu nedenle, pazarlama stratejileri daha yüksek öncelikli girişimler lehine arka planda kalmak zorunda kaldı. Bununla birlikte, zamanla insanlar, hem işlerin yürütülme biçiminde hem de müşteriyle yüz yüze çalışma operasyonlarında iş dünyasının evrimleşme biçimlerine daha fazla alıştı.


Girişimciler artık 2021'de bir büyüme yörüngesine doğru sadece hayatta kalmanın ötesine geçmeye başlıyor. Bununla birlikte, birçok geleneksel pazarlama stratejisi, geçen yılki dalgalanmalardan hala kurtulan işletmeler için güçlenen bazı talihsiz olumsuzluklarla birlikte geliyor. Örneğin, sosyal medya reklamcılığının işe yaradığını, ancak sürdürmenin pahalı olduğunu biliyoruz. İçerik pazarlaması da etkilidir, ancak çoğu zaman zaman alıcıdır ve aynı anda birçok şeye odaklanan bir girişimci için sürdürülmesi zor olabilecek bir tutarlılık ve gözetim gerektirir.


Bu örnekler, etkili pazarlama stratejilerinin şirketiniz için hala ulaşılamaz olduğunu düşünmenize neden olabilecek dezavantajlardan sadece birkaçıdır. Yine de pazarlamaya ayırmak için yeterince zamanınız ve sermayeniz olana kadar beklerseniz, bazı değerli müşterileri kaçırabilirsiniz. İşte hemen uygulayabileceğiniz dört kolay ve ucuz (hatta bazen ücretsiz) pazarlama stratejisi.


Eşantiyonlar

Hayatta ücretsiz bir şey almaktan daha fazla neşe getiren çok az şey vardır. Özellikle, belirli sayıda müşteri veya müşteri için bir hediye tutarsanız, kazananlara kalıcı bir olumlu izlenim ve değer duygusu bırakırsınız. Aynı zamanda, bir sonraki hediyeyi kazanma umuduyla başkalarını da müşteri olmaya veya müşteri olarak kalmaya teşvik edeceksiniz.


İyi pazarlamanın anahtarlarından biri, müşterileri ayrı ayrı hedeflemek ve onların fark edilmelerini sağlamaktır, böylece müşterilerinizin çıkarlarına göre eşantiyonları karşılayabiliyorsanız ekstra avantajlar elde edersiniz. Müşterileriniz veya müşterileriniz yerelse, mahalle kafesi gibi yerel işletmeler için hediye kartları verebilirsiniz. Bu aynı zamanda diğer küçük işletmelerle ilişkiler kurmanıza yardımcı olacak ve hatta bazı indirimli hediye materyalleri bile kazanmanıza yardımcı olacaktır.


Promosyonlar

2020 bitmiş olabilir, ancak soğuk hava ve devam eden kısıtlamalar, sanki hala sıkışmışız gibi hissettiriyor. Bazı bölgelerde kış devam ederken, hizmetleriniz için sezonluk bir promosyon yürütmek için harika bir zaman olabilir. Promosyon ister büyük bir indirim ister gelecekteki bir fiyat artışı için bir uyarı olsun, hem geri dönen hem de yeni müşterilere şirketinizin geleceğe odaklandığı hissini vermenize yardımcı olabilir.


Tavsiye / Referans

Çoğu işletme sahibi daha fazla tavsiye ister, ancak kapsamlı bir tavsiye sistemi oluşturmak için nadiren zaman ayırırlar. Bu strateji biraz daha fazla zaman ve enerji gerektirse de aslında zamandan tasarruf edecek ve uzun vadede gelirinizi artıracaktır.


Bir tavsiye, sadece müşteri tabanınızı büyütmek için değil, aynı zamanda yeni müşterilerinizle güvenilirlik kazanmak için de değerlidir. Kişiselleştirilmiş notlardan Amazon hediye kartlarına kadar küçük teşvikler, insanları tavsiyelerde bulunmaya devam etmeye teşvik edecek ve işletmenizin kendilerine ve ağlarına değer verdiğini hissetmelerini sağlayacaktır.


Toplum hizmeti

Genel olarak şirketinize ve topluluğunuza nezaket göstermek, işinizin tüm yönleri için çok önemlidir. İster bağışta bulunsun, ister ekibinizin evsizlere yemek vermesine yardım etsin, yardım etmek sadece kendinizi iyi hissetmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerinize değer verdiğinizi gösterir. Bu, toplumun refahına öncelik veren müşterilerden iş kazanmaya ve onları korumaya yardımcı olurken, aynı zamanda şirketinizin güçlü bir topluluk değerleri anlayışına sahip olduğuna dair güven aşılamanıza yardımcı olur.


Müşteriler ve müşteriler sizi aktif bir topluluk üyesi olarak gördüklerinde, zor zamanlarda bile sizi desteklemek isteyeceklerdir. Bu benzersiz bağlılık, işletmenizi büyütürken müşteri tabanınızı korumanıza ve büyütmenize yardımcı olacaktır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page