top of page
Ara

Boykot büyüyor: Starbucks da sosyal medya platformlarında reklam yayınlamayı durdurdu

Coca Cola'nın yıl sonuna kadar dijitaldeki faaliyetlerini durdurmasını duyurması ardından, dünyaca ünlü kahve devi Starbucks'ta boykota katılanlar arasında yerini aldı. Şirket, Facebook, Instagram ve Twitter dahil olmak üzere tüm sosyal platformlarda reklamları duraklatacağını açıklayanlar kervanına katılan son marka oldu.

Ancak Seattle merkezli kahve devi ABD'ye bugün Facebook'un nefret söylemini ortadan kaldırmadaki başarısızlığını kınamak için sivil haklar grupları tarafından düzenlenen boykotun bir parçası olmadığını da doğruladı.


Pazar günü yaptığı açıklamada Starbucks, "Medya içi ortaklarımızla ve medeni haklar örgütleriyle tartışmalara devam ederken tüm sosyal medya platformlarında reklamları durduracağız."


Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal ağın Cuma günü 2020 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde nefret söylemiyle mücadele etmek için atacağı adımlara rağmen, Unilever, Honda, Verizon ve Coca-Cola gibi şirketler protestoya katıldıklarını açıklamıştı.


Facebook reklam boykot listesi: Reklamları durduran şirketler arasında Unilever, Coca-Cola, Verizon, Ben & Jerry's.


NAACP, Değişimin Rengi ve Hakaretle Mücadele Ligi gibi sivil haklar grupları tarafından 17 Haziran'da başlatılan #StopHateforProfit kampanyası, George Floyd'un polis gözetiminde ölümünden sonra Amerika'nın ırksal eşitsizliğe yakalanmasıyla geliyor.


Starbucks yaptığı açıklamada, "Toplulukları hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak bir araya getirmeye inanıyoruz ve nefret söylemine karşı duruyoruz." Dedi. "Hoş ve kapsayıcı çevrimiçi topluluklar oluşturmak için daha fazlasının yapılması gerektiğine inanıyoruz ve hem iş liderlerinin hem de politika yapıcıların gerçek değişimi etkilemek için bir araya gelmeleri gerektiğine inanıyoruz."


Facebook'un gelirinin neredeyse tamamı Facebook ve Instagram'da reklamlardan geliyor. Facebook hisseleri Cuma günü %8'den fazla düşüş yaşamıştı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page