top of page
Ara

Boston Dynamics'in geliştirdiği robotlarının etkileyici dans hareketleri dikkat çekici

Görünüşe göre Boston Dynamics robotları artık koreografiyi öğrenebiliyor, bu gidişle iyi bir dansçı olması muhtemel görünüyor

Boston Dynamics robotları engebeli araziye tırmanabilir, doktorlara yardım edebilir ve insanlara halka açık parklarda sosyal mesafe protokollerini sürdürmelerini hatırlatabilir. Sofistike robotların koreografiyi de öğrenebilecekleri hakkında ortaya atılan iddialar da havada kalmamış oldu.


Salı günü Boston Dynamics tarafından yayınlanan bir videoda, şirketin makineleri - Atlas, Köpek robotunu Nokta ve Sap - Contours'un hit şarkısı Do You Love Me ile birlikte dans ediyor.


Botlar onu dans pistinde sallamakta o kadar iyi ki, şarkının da yer aldığı Dirty Dancing filminin robot versiyonunu izliyormuşsunuz gibi geliyor.

Video açıklamasında "Tüm ekibimiz, daha mutlu olmasını umduğumuz yılın başlangıcını kutlamak için bir araya geldi: Hepimiz Boston Dynamics'te Mutlu Yıllar," diyor.


Boston Dynamics robotlarının tatlı dans hareketlerini ilk kez göstermiyor. Şirket, Spot robotunun 2018'de Uptown Funk şarkısıyla dans ettiği bir videoyu sergiledi.


Atlas robotu daha önce jimnastik becerilerine sahip olduğunu göstermişti. Atlas, neredeyse 5 metrelik insansı robot bir dizi takla atma, atlama, bükülme ve bir amuda tamamlayabilir. Aynı zamanda karmaşık bir engel parkurundan nasıl geçileceğini de anlayacak yeteneklere sahip.

Boston Dynamics'in köpek robotu da aynı derecede etkileyici. Robotlar aynı zamanda kapıları açabilir, ağır yükler taşıyabilir hatta Adam Savage (MythBusters sunucularından)'ı çekçekle çekebilir.


Bu robotlar en çok depolara kutuları yükleme kabiliyetiyle bilinir. Paletleri kolaylıkla istiflemek için 30 kiloluk kutuları kaldırabilecek yeteneklere sahip.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page