top of page
Ara

Bitcoin durdurulamıyor. Birim başına 28.900 dolara ulaştı ve uzmanlara göre artış sürecek

Üç haftadan daha kısa bir sürede, popüler kripto para birimi değerde %60 artış kaydetti ve uzmanlar yakın gelecekte 30.000 dolara ulaşacağını öngörüyor

Bitcoin durdurulamıyor. Birim başına 28.900 dolara ulaştı ve uzmanlara göre artış sürecek

30 Aralık Çarşamba günü Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Kripto para birimi 28.900 doların üzerinde işlem gördü. Bu, geçen 12 Aralık'tan bu yana birim fiyatında %60'ın üzerinde bir artışı temsil ediyor.


CoinMarketCap ve Glassnode'un verilerine göre, son 24 saatte Bitcoin (BTC) 28.925 $ 'a kadar çıktı. Coindesk kripto para birimleri konusunda uzmanlaşmış site ise maksimum 28.969 $ kaydetti.


Bununla birlikte, Bitcoin'in fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinde uzun süre sabitlenmedi ve dalgalanmaya devam ediyor. 28.800 doları aştıktan dakikalar sonra, neredeyse 28.600 dolara dokunarak hafif bir geri çekilme yaşadı. Ancak hızla toparlandı, daha yükseğe tırmandı ve bu kadar düşük seviyenin altına düşmedi.


12 Aralık'ta bir Bitcoin'in değeri 17.650 dolar civarındaydı. Aynı ayın 16'sında 20.000 $ sınırını aştı ve o zamandan beri yükselişi durdurmadı. Bu, sadece 18 günde %64'e yakın bir artış anlamına geliyor.


Bitcoin 30.000 Dolara ulaşacak mı?

Kripto para birimlerinin davranışını analiz eden bir şirket olan Glassnode'un en son raporuna göre, Bitcoin piyasada bulunan birkaç birim sayesinde umut verici bir geleceğe sahip.


Var olan Bitcoin'lerin yalnızca %22'si aslında pazarın bir parçası olabilir. Bu arada, daha fazla sayıda büyük yatırımcı, kripto para birimini bir değer deposu olarak satın alıyor. Hesaplamalarında, sürekli hareket eden BTC'ler, var olan 18,5 milyondan fazla olanın sadece 4,8'ine tekabül ediyor.


Araştırmacılar, son aylarda hareket halindeki Bitcoin miktarının azaldığını tespit etti. Bitcoin'lerini satmaya istekli olan daha az kuruluş var. Rapor, "Bu, mevcut boğa piyasasının şaşırtıcı miktarda likidite azlığından kaynaklandığını gösteriyor" diye belirtiyor.


Bu nedenle araştırma, piyasadaki BTC kıtlığının kripto para biriminin fiyatında bir artışa neden olduğu sonucuna varıyor. Diğer bir deyişle, dolaşımdaki birimlerin arzı ne kadar düşükse, onları elde etmek o kadar pahalıdır. Uzmanlar, yakında birim başına 30.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page