top of page
Ara

Bir yeteneği nasıl işe alırsınız?

Liderler olarak iyi insanları işe almak işimizin en zor tarafı olabilir. Ancak, iyi işe alma kararları en fazla ödülü de verebilir

Liderler olarak iyi insanları işe almak işimizin en zor tarafı olabilir. Ancak, iyi işe alma kararları en fazla ödülü de verebilir. Ekibiniz için insanları işe alırken, yalnızca bir adayın beceri setini ve önceki deneyimini değil, aynı zamanda IQ ve EQ yani duygusal zeka açısından ekibinize ne getirebileceklerini de göz önünde bulundurmanız önemlidir.


Kendilerini evet insanlarıyla çevrelemekten hoşlanan bazı yöneticiler tanıyor olabilirsiniz - onlara sadece duymaktan hoşlandıklarını söyleyecekler ve tepeden verilen emirleri uygulayacaklar. Aslında, benim ve takımımın başarısı, varsayımlara meydan okuyan ya da "ama biz burada bunu biz böyle yapıyoruz" olan ekip üyelerinin mümkün olan en iyi sonuca ulaşmaktan kaçınmasının bir sonucudur. En iyi performans gösteren ekip üyelerinin, organizasyonun başarısını her kararın önüne koymak için statükoya meydan okuyacak, stratejik düşünecek ve sesini yükseltecek güvene sahip olanlar olduğunu gördüm.


Yeni ekip üyelerini işe alırken, yenilikçilere yöneliyorum. Bunlar, önlerinde bir meydan okumaya bakabilen, gerekli bilgileri analiz edip sentezleyebilen ve organizasyon için yeni, heyecan verici ve karlı bir şey yaratmak için bir saldırı planı geliştirebilen insanlardır. Basitçe söylemek gerekirse, yeni şeyler denemeye isteklidirler. Bu, "hayır" noktasından hareket eden ve size bir şeyin neden yapılamayacağına ilişkin beş neden veren ilk ekip üyelerinden farklıdır. "Neden olmasın?" Diyen insanları seviyorum


Önceki yazılarda tartıştığımız gibi, ofis politikaları ve ekip üyelerinin ve meslektaşların duygusal ihtiyaçları çok fazla zaman ve enerji alabilir ve dahil olan tüm insanlar için moral bozucu olabilir. Ve bu yüzden, yeni takım üyeleri için oyuncu seçerken, mücadelenin üstünde kalacağını ve örgütsel politikaya karışmayacağını düşündüğüm insanları kullanmayı seviyorum. Onlar için en büyük öncelik, iyi yapılmış bir iştir ve kendi kişisel gelişiminden ziyade organizasyonu bir bütün olarak destekleyen bir iştir.


Ancak akıllı, yenilikçi insanları işe almak denklemin yalnızca yarısıdır. Onları meşgul etmek ve becerilerini keskin tutmak, çalışma gerektirir. Bu tür bir odaklanma ve bağlılığı geliştirmenin en iyi yolu, ekip üyelerinizi gerçekten tanımaktır. Bu, onlarla kalıcı ve anlamlı ilişkiler geliştirerek yapılır. Onları dinleyin, tutku ve endişelerini öğrenin ve mesleki gelişimlerini nasıl tasavvur ettiklerini anlayın. Bu, bağınızı derinleştirecek ve sadakati doğuracaktır. En iyi ekip üyeleri genellikle en yaratıcı olanlardır ve onlara parlamaları için ek çıkışlar sağlamak onları daha da ileriye taşıyacak ve daha da değerli hale getirecektir.


Başarılı bir organizasyona liderlik etmenin anahtarı, üyelerin ellerinden gelenin en iyisini yapmalarına olanak tanıyan bir ekip geliştirmektir. Kendinizi tam da bu kadar zeki ve azimli olan zeki ve azimli insanlarla çevreleyerek, büyük başarı sağlayan bir kültür geliştireceksiniz.

"Akıllı insanları işe alıp sonra onlara ne yapacaklarını söylemek mantıklı değil. Bize ne yapacağımızı söylemeleri için akıllı insanları işe alırız."

Steve Jobs

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page