top of page
Ara

Bir sonraki Freelance işinizi bulmak için 18 bağımsız site

Güncelleme tarihi: 13 Eki 2020

Tüm iş ilanları size uygun olmayabilir, ancak bazıları sizi istediğiniz yere götürebilir

Bunu düşünün: Serbest çalışanların yakın gelecekte ABD işgücü çoğunluğu olması bekleniyor. Bu da giderek daha fazla serbest çalışan iş kurulunun görünmesini bekleyebileceğimiz anlamına geliyor. Bu onlara ihtiyacımız olduğu anlamına gelmez. “Serbest meslekler” için Google arama sonuçlarına göz atın. Sizi potansiyel müşterilerle buluşturabilecek yüzlerce web sitesi bulacaksınız. Ancak sorun, tüm iş kurullarının eşit yaratılmamasıdır. Bazıları hem şüpheli hem de serbest çalışanların ve işletmelerin meşruiyetlerini sorgulamasına neden oluyor. Diğerleri sadece tecrübeli gaziler içindir. Serbest çalışanlar için hızlı bir şekilde iş bulabilen kurullar da var, ancak çok fazla ödeme almayacaklar. Serbest bölgeye "giriş fiyatı" olarak düşünün. Bu engeller, serbest iş bulmayı olması gerekenden daha karmaşık hale getiriyor. Bu yüzden girişimcilerin bir sonraki konserlerini bulmalarına yardımcı olmak için 18 serbest site listesini bir araya getirdim. Bu sitelerin her biri saygındır ve tüm deneyim düzeylerindeki serbest çalışanlar tarafından kullanılabilir ve insanları titrek bir ekonomide becerilerinden en iyi şekilde yararlanmaları için güçlendirir.


Serbest tasarımcı, geliştirici, finans uzmanı, ürün yöneticisi veya proje yöneticisiyseniz Toptal'da saatlik, yarı zamanlı veya tam zamanlı çalışma bulabilirsiniz. Yakalama, Toptal'ın titiz bir tarama sürecine sahip olmasıdır, yani tipik olarak geçerli serbest yeteneklerin en üst yüzde 3'ü kabul edilir. Bu, kemerleri altında daha önce deneyimi olan yetenekli serbest çalışanlar için daha uygundur. Bununla birlikte, kabul edilirseniz, rekabetçi tazminat alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Fiverr'ı diğer önde gelen serbest pazarlardan öne çıkaran birkaç şey var. Kullanıcılar, başarılı oldukları belirli işleri listeleyebilirler. Podcasting'e başladığımda, Fiverr'de birisini kapağımı tasarlaması için başka birini ve introyu oluşturmak için başka bir kişiyi işe aldım. İTunes'ta podcast'i listelemede sorun yaşadığımda, gizemin çözülmesine yardımcı olacak başka bir uzmana kaydoldum. İkincisi, çoğu konser 5 $ 'dan başladığı için, serbest meslek kariyerinizi başlatmak için harika bir yerdir. Bazı müşterileri indirip portföyünüzü oluşturduktan sonra, hizmetleriniz için daha fazla ödeme almaya başlayabilirsiniz.


On yıldan fazla bir süredir PeoplePerHour, serbest çalışanların web tabanlı projelere ulaşmalarına yardımcı oluyor. Bu site pazarlama, SEO ve yazılım mühendisliği gibi alanlara sahiptir. Onu bu kadar çekici yapan şey, kaydolma sürecini kolaylaştırmasıdır. Müşteri iletişimi, proje yönetimi ve ödemelerin tümü tek bir gösterge tablosunda gerçekleştirilir. Ücretli plana kaydolmadan önce müşterilere 15 teklif gönderebilirsiniz. Bununla birlikte, ücretli plana kaydolmasanız bile girişlere göz atabilir ve yeni açılışlarla ilgili bildirim alabilirsiniz.


Upwork yıllardır bir şekilde varlığını sürdürüyor. Elance ve oDesk sırasıyla 1999 ve 2003'te oluşturulmuş ve Upwork'ü bulmak için birleştirilmiştir. Bugün Upwork, tasarım, geliştirme, muhasebe, pazarlama, yazma ve müşteri hizmetleri gibi sektörlerde milyonlarca freelancera ev sahipliği yapan, dünyanın en büyük serbest pazar yerlerinden biridir. Toptal gibi serbest çalışanlar da kısa vadeli görevler, yinelenen projeler ve hatta tam zamanlı sözleşme işleri bulabilirler. Upwork, listelenen çalışma çeşitliliği nedeniyle hem giriş seviyesi hem de deneyimli serbest çalışanlar için iyidir.

Freelancer, 247 ülkede 30 milyondan fazla çalışanı ve serbest çalışanı birbirine bağlayan “dünyanın en büyük dış kaynak pazarı” olduğunu belirtiyor. Freelancer ile çalışmanın birkaç farklı yolunu bulabilirsiniz. İlk yol, serbest çalışma becerilerinizi vurgulayan bir profil oluşturmaktır. Bir müşteri belirli becerilerinize ihtiyaç duyduğunda sizinle gerçek zamanlı olarak sohbet edebilir. Diğer yol ise işlere göz atmak ve yeteneklerinize ve ilgi alanlarınıza uygun projelere teklif vermek. Çalışmanız tamamlandığında, sitenin Milestone Ödeme Sistemi ile güvenli bir ödeme alırsınız.

SimplyHired, insanların 12 farklı ülkede uzaktan veya yerel iş bulmasına yardımcı olan bir iş arama motorudur. SimplyHired, 100'den fazla iş panosu içerir, yani pazarlamadan müşteri hizmetlerine kadar milyonlarca iş açıklığına erişebilirsiniz. Hemşirelik ve depo işlerini bile bulabilirsiniz. Ayrıca hem yarı zamanlı hem de tam zamanlı çalışma için arama yapabilirsiniz, bu da SimplyHired'i hızlı bir şekilde bir işe inmek için harika bir platform haline getirir. İşverenler için kendinizi nasıl daha çekici hale getirebileceğiniz konusunda yararlı tavsiyeler içeren bir blog üretir.


Eğer bir tasarımcısıysanız 99 tasarımları pazar yeriniz olmalıdır. Logo ve web ve uygulama tasarımı oluşturma konusunda gerçekten yetenekli herkes burada bir ev bulabilir. Yaratıcı serbest çalışanlar, müşterilerin pazarlama malzemeleri, ambalaj veya tişört gibi ürünler oluşturmak için birine ihtiyaç duydukları işleri arayabilirler. Site aynı zamanda tasarımcıların becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için çok sayıda kaynak sunmaktadır. Bu kaynaklar arasında nasıl yapılır ipuçları, öğreticiler, araç kitleri, e-kitaplar ve hatta deneyimli tasarımcılarla röportajlar yer alır.

Yaratıcı bir profesyonel veya dijital pazarlama uzmanı mısınız? Eğer öyleyse, bir sonraki konserinizi Aquent üzerinden inebilirsiniz. Site, serbest çalışanlara ABD'de uzaktan veya yerinde iş bulma şansı veriyor Ayrıca Kanada, İngiltere, Fransa, Hollanda, Avustralya veya Japonya'da da iş bulabilirsiniz. Aquent hakkında en çekici olan şey, Gymnasium'un mevcut yeteneğinizi güçlendirmenize yardımcı olabilecek ücretsiz çevrimiçi kurslar sunmasıdır.

The Creative Group, büyük Robert Half personel ajansının bir parçasıdır. Site, sanat, metin yazarlığı, fotoğraf, grafik tasarım ve pazarlama gibi yaratıcı alanlardaki bireyler içindir. Geçici, proje tabanlı veya tam zamanlı çalışma bulabilirsiniz. Özgeçmişinizi siteye yüklemeniz veya LinkedIn profilinizi paylaşmanız yeterlidir. Robert Half'in uzmanları, özel uzmanlığınız ve tercihleriniz için doğru işi oradan bulur.

Envato Studio, tasarımcılar, geliştiriciler ve reklam öğeleri tarafından kuruldu. Bu stüdyo, kısa veya uzun vadeli projelere ulaşmanıza yardımcı olabilir. Bir müşteri benzersiz beceri setinize ihtiyaç duyduğunda, portföyleri ve fiyatlandırmayı karşılaştırmak için siteye göz atar. Envato Studio topluluğundan öneriler alacaksınız. İşe alındıktan sonra, Envato Studio ödemeyi iş tamamlanana ve müşteri işten memnun olana kadar tutar. Proje boyunca platform, istemciden gerçek zamanlı geri bildirim alma şansı verir. Bu doğrudan iletişim ile doğru yolda olduğunuzdan emin olabilirsiniz.


Daha önce FlexJobs'u kuran Sara Sutton tarafından kurulan bu site, on yıldan uzun süredir lider bir sanal ekip sitesi olmuştur. Remote.co, uzaktan çalışmak isteyen herkes için harika bir platformdur. Bir tasarımcı, geliştirici, müşteri hizmetleri temsilcisi, yazar, işveren veya satış uzmanı olun, Remote.co dijital bir göçebe olmayı hayal eden herkese yardımcı olabilir. Uzaktan çalışmaya yeniyseniz, sağ ayağınızı kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak kullanışlı bir blog da vardır.

DesignCrowd, dünyanın 1 numaralı özel tasarım pazarı olarak adlandırıldı. 99 tasarımlara benzer şekilde, bu site tasarımcıların iş bulmasını sağlar. Logolar, web siteleri, kartvizitler, tişörtler ve hatta dövmeler tasarlayabilirsiniz. Müşteriler, üç ila beş gün gibi kısa son teslim tarihlerini seçebilir. Proje devir hızı inanılmaz derecede hızlı. Biraz ekstra paraya ihtiyacınız varsa, site üzerinden tasarım yarışmaları da yapabilirsiniz.

Bu sitede serbest çalışanlar, sanal çalışanlar ve tam zamanlı çalışanlar için 50'den fazla farklı kariyer kategorisi bulunmaktadır. FlexJobs, uzaktan veya esnek iş arayan herkes için popüler bir platformdur. Tüm açık pozisyonlar önceden taranır, böylece kaydedilen işlerin meşru olduğundan emin olabilirsiniz. Katılmak için ödeme yapmanız gerekiyor, aylık $ 14.95 ile başlayan planlar. Ayrıca beceri testlerine katılabilir, web seminerlerine katılabilir ve iş aramanıza yardımcı olacak ipuçlarını okuyabilirsiniz. Hepsinden iyisi, ortak web siteleri aracılığıyla özel indirimlere erişebilirsiniz.

14. Krop

Krop, yalnızca metin yazarları, fotoğrafçılar ve tasarımcılar gibi reklam öğeleri için bir iş panosudur. Deneyiminizi sergilemek için bir profil oluşturmanın yanı sıra, portföyünüzü oluşturmak ve barındırmak için Krop'u kullanabilirsiniz. Krop'u kullanmanın bir başka özelliği de, yeni ekip üyelerini arayan müşterilere serbest çalışanları tanıtan bir site olması.


2005'ten beri Authentic Jobs, serbest çalışanları bulmak için yaratıcı ve web profesyonellerini birbirine bağlamaktadır. İşte Apple, Facebook, ESPN veya Motley Fool gibi şirketlerle ücretsiz sözleşme yapabilir veya ay ışığı alabilirsiniz. Bu şirketlerle çalışmak isteyen bir freelancer iseniz, içerik stratejistlerinden arka uç geliştiricilere ve proje yöneticilerine kadar her şey için listelere göz atmaya başlayın.

Kısa süre önce Communo tarafından satın alınan LocalSolo, diğer serbest piyasalardan farklıdır. Ormanın boynunda konserler bulabileceğiniz yerelleştirilmiş bir serbest iş tahtası. Kullanımı ücretsizdir ve komisyon ücretleri almaz; ayrıca profilinizi özelleştirmenizi sağlar. Siz ve bir istemci bağlandığınızda doğrudan iletişim kurarsınız. Bu şekilde, projenin kapsamını, oranları ve sözleşmeleri tartışabilirsiniz. LocalSolo üyesi olarak, Shopify, FreshBooks, Adobe ve DreamHost gibi ortaklardan da indirim alırsınız.

Çalışan Göçebeler size geliştirme, yönetim, pazarlama, tasarım, satış ve eğitim gibi alanlarda uzak işlerden oluşan bir liste gönderir. Bu bildirimleri günlük veya haftalık alma seçeneğiniz vardır. Ayrıca geçici projeler veya düzenli istihdam bulma seçeneğiniz de vardır. Her konserin yüzde 100 uzak olmadığını unutmayın; bazı işler yerinde eğitim almanızı veya evden yarı zamanlı çalışmanızı gerektirebilir.

Zaten bir LinkedIn profiliniz olması ihtimali yüksektir. Neden bundan en iyi şekilde yararlanmıyorsunuz? LinkedIn, 200 ülkede 420 milyondan fazla üye tarafından kullanılıyor ve bu da LinkedIn'i profesyonelleri bağlamak için en iyi kaynaklardan biri haline getiriyor. LinkedIn son zamanlarda ProFinder ile serbest oyuna girmeye karar verdi. Bu, küçük işletme sahiplerine ve diğer profesyonellere serbest muhasebeciler, muhasebeciler, tasarımcılar, pazarlamacılar ve metin yazarları kiralama şansı verir. ProFinder ayrıca kariyer koçları da sunmaktadır. Kişisel koçunuz özgeçmişinizi gözden geçirecek ve serbest kariyerinizin ilerlemesine yardımcı olmak için sizi görüşmelere hazırlayacaktır. Şimdi ya da başka bir zamanda, bunalmış hissetmek kolaydır ve girişimci hedeflerinizle ilerleyemezsiniz. Ancak bu siteler, becerilerinizi en üst düzeye çıkaracak ve yan çalışmanızı daha büyük bir şeye dönüştürmenize olanak tanıyacak fırsatlar bulmanızı sağlayabilir.

4 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page