top of page
Ara

Bir işletmeden fazlası: Jenerik marka yaratma zamanı

Girişimcilik büyük düşünmeyle ilgilidir. Tüm konu bir girişimci neden kendini sınırlamamalı?

Eğer zamansız olmak istiyorsanız, esnek olmanız gerekir.


İşimle ilgili olan şey, eğer durum iş modelini veya genişletmeyi değiştirmeyi gerektiriyorsa, en baştan başlamam gerekmiyor. İşletmemin ne yaptığını biliyorum - dış kaynak hizmetleri, medya hizmetleri, e-ticaret, bunlardan birkaçı. Müşterilerimizin ihtiyacı olan her şeyi yapmak için çok yönlü olabiliriz.


Bir girişimci olarak, hedeflerinizi hiçbir zaman tek bir konumun ötesine geçmeyen küçük bir anne ve pop köşe mağazasına sınırlamamalısınız. McDonald's gibi büyük düşün. McDonald’nın ve benzer işletmelerin dünyadaki hemen hemen tüm büyük şehirlerde olduğu görülüyor.


İlgili: Bir İş Fikrine mi ihtiyacınız var? İşte 55.


Pazar farkındalığı çok önemlidir. Hedef pazarınızda ve genel küresel iş ortamınızda meydana gelen değişikliklerin sürekli farkında olmak ve durumun gerektirdiği şekilde onunla birlikte hareket etmek hayati önem taşır.


Büyük düşünmenize yardımcı olacak ipuçları:


Küresel düşünün

Aklınızda, işiniz küresel olmalı ve küçük bir konumla sınırlı olmamalıdır. Küresel anlamda düşündüğünüzde, bu seviyeye ulaşması için fikirler ve vizyon alacaksınız.


Gerçekten de, zihniniz sizin yaptığınız kadar geniş (veya dar). Ve şu anda çevrimiçi ve çevrimdışı küresel erişim sayesinde, küresel düşünmemeniz için hiçbir neden yoktur.


Mağazanızı küçük bir yerde düşünmek yerine, dünyanın her şehrinde şubenizi hayal edin.


Tekliflerinizi genişletin

Bir ürün veya hizmetle sınırlandırmayın. Amazon, çiftlik ürünlerinin yanı sıra kitap satabilir. Elektrikli arabalara ya da başka bir şeye girmeye çalıştığında kimse bunu sorgulamıyor. Elon Musk uzay araştırmaları, elektrikli arabalar ve online ödeme işlemleri yapabilir. Neden aynı özgürlüğe siz de sahip olamayasınız?


Olabildiğince her yerde olun

İnternet, birçok ortamda olmanıza ve sektör liderlerine uzak ve geniş çapta ulaşmanıza olanak tanır. Neden bundan faydalanmıyorsunuz? Hemen hemen her sosyal medya platformundan faydalanmamak için hiçbir neden yoktur.


Korkusuz olun

Bir kutuya endişelerinizi koyun ve kilitleyin. İşletmeniz ne kadar küçük veya görünüşte önemsiz olursa olsun, mesajınızı küresel endüstri liderlerinin önüne koymanıza engel olmasına izin vermeyin.


Fazlasını sunun

İşletmenizin kendini gösterme şekli kusursuz olmalıdır. Müşterilerinizi %100 mutlu edebiliyorsanız, onları %120 mutlu edin. %110 sonuç verebiliyorsanız, %200 gönderin.


Müşterilere yardım etme işinde olun

Bir hizmet veya ürün sağlarken müşterinizin başarısını tek hedefiniz yapın. Kendinize, müşterimin ne elde etmek istediğini sorun. Ardından, müşterinin ödediği tutardan veya hizmeti ücretsiz sağlayıp sağlamadığınızdan bağımsız olarak, ne sunduğunuzdan emin olun.


Umudu kucaklayın

Pozitif sözlerin gücüne inanıyorum. Dua, umut ve şükranla birleştiğinde, aksi halde olmayacak şeyler yapabilir. Kariyer hizmetleri vermeye başladığımda işin başarılı olması için dua ederdim. Her zaman. Birkaç yıl sonra, müşterilerimin hizmetlerden memnun olduklarını gördüm ve birçoğunun çok uluslu şirketlerde iş bulmalarına yardımcı olduk - o zaman hiç düşünülmemesi gereken bir şey.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page