top of page
Ara

Bir iş e-postasının sonuna 'teşekkür ederim' yazmadan önce iki kez düşünün

İnsanlara teşekkür etmek ve minnettarlık göstermek önemlidir ve daha mutlu olmanıza yardımcı olabilir ancak..

İnsanlara teşekkür etmek ve minnettarlık göstermek önemlidir ve daha mutlu olmanıza yardımcı olabilir ancak..

İnsanlara teşekkür etmek ve minnettarlık göstermek önemlidir ve daha mutlu olmanıza yardımcı olabilir. Ancak bir iş e-postası yazarken basmakalıp sözlerden uzak durmaya çalışın. E-postanızı sonlandırmak için basit bir "teşekkür" kullanmayın, bu sıkıcıdır ve samimiyetsiz görünebilir. Bunun yerine, belirli bir şey için minnettarlığınızı ifade edin veya önceki bir etkileşimle ilgili bir ayrıntı gibi sizi hatırlayacakları bir niteleyici ekleyin.


İnsanlara her zaman karşılık olarak teşekkür ederiz. Kendilerine şahsen, telefonla ve e-postayla teşekkür etme yoluna gideriz. Bu sosyal bir gelenek. İyi dilekler, temenniler. Ebeveynler ve okul öğretmenleri çocuklarına her zaman şunu söyler: "P ve Q'larınıza dikkat edin. - P ve Q'larınıza dikkat edin, “davranışlarınıza dikkat edin”, “dilinize dikkat edin”, “en iyi davranışınızda olun”, “ne yaptığınıza dikkat edin” anlamına gelen İngilizce bir ifadedir. ' ve olabildiğince Teşekkür ederim' demeyi unutmayın."


Artı, uzmanlar minnettarlık göstermenin daha mutlu insanlar olmanın en iyi yollarından biri olduğunu açıklıyor. Soru şu: Bu iş imzasını yazarken, minnettarlığınız sadece bir basmakalıp mıdır, yoksa özgün ve gerçekten teşekkür ediyor musunuz?


Pek çok kişi bir e-posta yazıp bunun gibi bir kelime ile sonlandırdı:


Teşekkür ederim,

[Adınız]


Aşırılıklardan kaçının

Ne için teşekkür ederim? Araştırmalar minnettarlık ifade eden e-postaların daha sık yanıtlandığını gösterirken, yanıtlanmayan e-postalar ne olacak? Minnettarlığın gerçek olmadığı için mi? Ya da belki de herkesinki gibi görünen klişeleşmiş bir e-postada kayboldu ve "teşekkür ederim" inizin bunu telafi etmesini umuyorsunuz?


Gerçek olmayan minnettarlık bana profesörlerin veya sunuculuğun grupta bir gazi varken nasıl davrandığını hatırlatıyor. Bir noktada, o kahramanın askerlik hizmeti gruba bildirildiğinde, toplantı lideri başını eğer, ellerini kavuşturur ve "Hizmetiniz için teşekkürler ..." der.


Büyük insanlara veya gazilere söylerken bu jest samimi sayılmaz. Büyük insanlara veya gazilere teşekkür edeceksek, gerçekçi olunmalı. "Özgürlüğümüzü ve sınırlarımızı korumak için fedakarlık yaptığınız için teşekkür ederim. Gün içinde geri dönmeyi düşündüm ve korktum. Sana ve bizi nasıl koruduğuna minnettarım ..." Gaziler veya sahip olanlar için bize yardımcı oldu: Spesifik olun.


Daha spesifik olun

Minnettar değilseniz veya minnettar olacağınız bir şey yoksa, e-posta imzalarınızda minnettarlık basmakalıp sözler yazmaktan kaçının. Bunun yerine, aşağıdakilerden biri gibi bir niteleyici ekleyerek alıcınız üzerinde daha fazla dikkat çekin ve etki yaratın:

  • Bize hizmet etme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz.

  • Bu konudaki tüm işbirliğiniz için tekrar teşekkür ederiz. Bunun normal işinizden kaynaklanan bir dikkat dağıtıcı olduğunu ve birçok hareketli parça olduğunu anlıyoruz.

  • Cüneyt, ortaklığınız için minnettarız ve İletişim PR şirketi için size en iyi çözümleri sunma taahhüdümüzü çok ciddiye alıyoruz. Tehlikede olan çok şey olduğunu biliyoruz ve amacımız güveninizi kazanmaya devam etmek.

Neye minnettar olduğum konusunda daha net olmak için zaman ayırdığımda, sadece bir müşterimden veya meslektaşımdan daha iyi bir yanıt almadığımı, onlarla daha iyi bir ilişki kurduğumu görüyorum. Hiç kimse boş basmakalıp sözlerden hoşlanmaz (siz dahil, değil mi?).


Bir dahaki sefere bir e-postayı kapatırken kibar olun ve net olun. Gerçekten minnettarsanız, teşekkür edin. Birine teşekkür edecek bir şey yoksa, başka bir son seçin. Bununla birlikte, bir ilişki kurmak istiyorsanız, minnettar olduğunuz şeyi eklemeyi ihmal etmeyin.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page