top of page
Ara

Bir araya gelerek gökkuşağı rengini oluşturan sivil toplum kuruluşları

LGBTİ+ hakları için kendi kurumsal marka renkleriyle bir araya gelen 6 sivil toplum kuruluşu reklam panolarını gökkuşağı rengine dönüştürdü

Türkiye’de Onur Yürüyüşleri uzunca bir süredir özgürlükçü ve barışçıl bir ortamda gerçekleştirilemiyor. Gökkuşağı renklerindeki LGBTİ+ bayrağının etkinlik alanında açılması yanı sıra, bu renkteki ürünlerin satışlarına çeşitli sınırlandırmalar getiriliyor.


Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren 6 farklı sivil toplum kuruluşunun iş birliği yaptığı bu yaratıcı kampanyada ise kurumların afişleri LGBTİ+ bayrağındaki renklerini oluşturuyor.


'Birlikte daha renkli ve daha güçlüyüz' mesajı

Farklı alanlarda faaliyetlerini sürdüren 6 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa hayata geçen #BirlikteRengarenk etiketli projede kurumsal renklerini kullanan kuruluşlar yan yana kiraladıkları reklam panolarında gökkuşağı renklerini oluşturuyorlar.


Katılım gösteren kuruluşlar arasında; Change.org, ESHİD (Eşit Haklar İçin İzleme Derneği), Greenpeace, Hayata Destek, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Uluslararası Af Örgütü yer almakta.


Gökkuşağı renklerine uygulanan kısıtlamayı protesto eden #BirlikteRengarenk kampanyası renklere uygulanan yasakları bir manada aşıyor. Kampanyada, LGBTİ+ bayrağındaki 6 rengin tek başına bir sorun yaratmamasına rağmen bir araya geldiğinde uygulanan sansüre değiniliyor.


Türkiye’nin birçok farklı noktasında yer alan cesur açık hava kampanyası “Farklı renklerimizle bir araya gelmekten onur duyuyoruz. Birbirimize destek olduğumuzda gökkuşağı gibi rengarenk, eşit, özgür ve daha güçlüyüz.” fikriyle ile destekleniyor. Bu yaratıcı kampanya VMLY&R İstanbul tarafından tasarlandı.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page