top of page
Ara

Bilmeniz gereken 5 dijital reklamcılık ipucu

Reklamınızın her bir bölümünü dönüşüm hedefiyle optimize etmezseniz, potansiyel müşterilerinizi kaybetme riskiniz var

Bilmeniz gereken 5 dijital reklamcılık ipucu

Bir dijital reklam kampanyasının başarısı çeşitli faktörlere bağlıdır: Doğru kitleyi hedeflemekten onları müşteriye dönüştürmeye, sürecin her adımını dikkatlice yürütmeye kadar kampanyanızın yetkinliği için çok önemlidir. Reklamınızın her bir bölümünü dönüşüm hedefiyle optimize etmezseniz, potansiyel müşterilerinizi kaybetme riskiniz var.

İşte her şirketin, reklamın yapması gerekeni yaptığından emin olurken göz önünde bulundurması gerekenler...


Yatırım getirisi (ROI)'ye odaklanın

İnsanların kampanyalarında yaptıkları en yaygın hata, sonuçlardan çok reklamlarının görünür çekiciliğine odaklanmaktır. Fikriniz size mükemmel görünse de, beklendiği gibi dönüşmeme ihtimali vardır. Öte yandan, görünüşte sıkıcı bir dağıtım bazen inanılmaz sonuçlar verebilir. Amacınız estetiğe değil ROI'ye odaklanmak olmalıdır.


TBM, EBM , BGBM, dönüşüm oranları ve görünümler gibi ölçümlerle kampanyanızın başarısını tartabilirsiniz . Bunlar, kampanyanızın nasıl performans gösterdiğine dair sağlam bir anlayış sağlayacaktır.


Dönüşümleri izleyin

Google Ads, oluşturulan tüm olası satışları izleyen ve ne kadar iyi performans gösterdiklerini gösteren bir araç sağlar. Promosyonunuzun satış, e-posta haber bülteni kayıtları, indirmeler, form doldurma ve diğer çeşitli faktörler açısından performansı hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Dönüşüm izleme, kampanyanızın hangi alanlarının sizin lehinize çalıştığını ve hangilerinin ilgilenmeniz gerektiğini gösterir. Bu veriler, bilinçli kararlar almanıza ve demografik ihtiyaçlarınıza göre sağlam bir strateji oluşturmanıza yardımcı olur.


Doğru kitleyi hedefleyin

Doğru kişileri hedeflemeyen bir kampanyanın başarısız olması amaçlanır. Reklamınızı rastgele kişilere gösteremez ve onların müşteriniz olmasını bekleyemezsiniz. Çevrimiçi bir fikirden maksimum yatırım getirisi elde etmek için, doğru kitleyi hedeflemek önemli bir adımdır.


Hedef kitlenizi iyice araştırmak için biraz zaman ayırın . Demoları hakkında ne kadar net bilgi edinebilirseniz, doğru insanlara ulaşma şansınız o kadar yüksek olacaktır.


Google Ads, reklamlarınızı belirli coğrafyaya ve demoya göre hedeflemenize olanak tanır. Hedef kitleniz hakkında kesin verilere sahip olmak, bu özelliği en iyi şekilde kullanmanıza yardımcı olur.


Açılış sayfalarınızı optimize edin

Bir reklam huninin anahtar unsur açılış sayfasıdır. Tek amacı ziyaretçiyi müşteriye dönüştürmek olan satış elemanı olarak düşünün. Övgüye değer bir açılış sayfası olmadan, dijital varlığınız size beklediğiniz sonuçları getirmeyecektir.


Küçük açılış sayfanızın büyük dönüşümler almasını sağlamaya yönelik altı madde işareti :


Açılış sayfası içeriğinizi oluşturmak için bir uzman tutmanız gerekiyor

— Söz konusu sayfada gerekli tüm bilgileri sağlayın. Kullanıcının, hizmetiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için başka bir yerde arama yapması gerekmemelidir .

— Arayüzü basit tutun ve harekete geçirme düğmelerini doğrudan tutun.

— Kararsız müşterilerin ilgisini çekmek için incelemeler ekleyin.

— Tüm unsurları tek bir hedefe odaklayın.

— Bu hedefi CTA'nızda açıkça belirtin.


Veri analizi

Dijital reklam kampanyalarını izlemek zordur. Bu nedenle , kampanyalarınızı 360 derecelik bir açıdan görüntülemek için doğru bir analitik platform kurulumuna sahip olmanız gerekir.

Tüm kampanya verilerinizin izlenmesini sağlamak, paranızın nerede harcandığını ve her bir dolar karşılığında ne kadar yatırım getirisi elde ettiğinizi analiz etmenize yardımcı olabilir.


Daha akıllı pazarlama kararları vermek ve kampanyanızı daha yüksek bir YG için daha da optimize etmek için bu verileri kullanın.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page