top of page
Ara

Beyond Meat’in Pepsi ile yaptığı atıştırmalık ortaklığı, ilginç gelişmelere sahip olacağa benziyor

Analistler, Beyond Meat’in Pepsi ile yaptığı atıştırmalık ortaklığının sonuçları göstermesinin biraz zaman alacağını söylüyor

Analistler, Beyond Meat’in Pepsi ile yaptığı atıştırmalık ortaklığının sonuçları göstermesinin biraz zaman alacağını söylüyor

Beyond Meat, restoran zincirleri bitki bazlı proteinlerden ziyade tavuğa odaklanmaya karar verdiğinden beri, D.A. Davidson analistleri, yatırımcılar kadar Beyond Meat ve PepsiCo arasındaki yeni ortaklık konusunda pek heyecanlı görünmüyorlar ve Çarşamba günü bir notta hisse senetlerini nötrden düşük performansa düşürdüler.


D.A. Davidson'un Beyond Meat için hisse başı 135 dolarlık bir fiyat hedefi var.


Beyond Meat'in hisse senet değerleri, duyurunun yapıldığı gün %17,7 arttı ve Çarşamba günü %0,7 daha yükseldi. Geçtiğimiz yıl Beyond Meat hisseleri, dönem için %16.2 artış gösteren gösterge S&P 500 endeksini geçerek %52.4 arttı.


Brian Holland liderliğindeki analistler, "Rakamların abartıldığını düşünüyorum" diye yazdı.


Şirketler, Beyond Meat’in bitki bazlı protein yeteneklerinden PepsiCo’nun atıştırmalık ve içecek alanındaki uzmanlığından yararlanacak olan The PLANeT Partnership, adlı bir ortak girişime girdiler.


Haberlerin açıklanmasının ardından Pepsi hisseleri %1,2 arttı ve geçen yıl %3,6 düştü.


"Tüm ilgili Beyond Meat dosyalarına, transkriptlerine ve sunumlarına yönelik aramamızda, Beyond markasıyla ilgili olduğu için" atıştırmalık "veya" içecek "den bahsetmedik," D.A. Davidson dedi.

"Bu, bu güçlü işletmelerin birleşiminden doğan potansiyel faydaları göz ardı etmek olmasa da, şirketin daha önce bu segmentleri uygulanabilir hat uzantıları olarak tartışmadığı veya referans göstermediği için bu ortak girişimin ne kadar kısa sürede meyve verebileceğini sorguluyoruz."

Dahası, analist hesaplamalarına göre, atıştırmalıklar ve içeceklerin "bugün 170 Dolar 'lık bir hisse senedini haklı çıkarmak için" 2025 mali yılına kadar 700 milyon $' lık satış oluşturması gerekecektir.


Analistler, "Bu büyüklükteki bir fırsatı daha fazla ayrıntı olmadan garanti altına almak çok zor" diye yazdı.


Ne Beyond Meat ne de PepsiCo ortaklığın finansal detaylarını açıklamadı.


Beyond Meat, ortaklık duyurulmadan önce notu düşürüldü ve BTIG, restoran zincirleri dikkatlerini bitki bazlı hamburgerlerden tavuklu sandviçlere çevirirken şirketin büyüme beklentileri konusunda ihtiyatlı davranmaya başladı.

0 yorum
bottom of page