top of page
Ara

Aston Martin'de görev değişimi, Mercedes-AMG CEO'su onun yerini alacak

Aston Martin İcra Kurulu Başkanı Andy Palmer, işi yönetimin bir parçası olarak işinden ayrılacağı ve yerini Mercedes-AMG CEO'su Tobias Moers alacak.

Lüks otomobil üreticisi, e-postayla gönderilen bir açıklamada, yönetim ekibini gözden geçirdiğini, ancak Palmer’ın kaderi hakkında yorum yapmayı reddettiğini söyledi.


Palmer ve Almanya'nın Aston Martin'de %5 hisseye sahip olan ve otomobil üreticisine Mercedes-AMG motorları tedarik eden Daimler AG (DAIGn.DE) de yorum yapmaktan kaçındı. Financial Times gazetesi daha önce Aston Martin şefinin liderliğinin sarsılmasının bir parçası olarak ayrılacağını ve Salı günü resmi bir açıklama yapılması gerektiğini bildirmişti.


Gazeteye göre Palmer yaklaşan duyurudan haberdar olmamıştı. Kurgusal gizli ajan James Bond’un seçtiği otomobil olarak tanınan Aston Martin, Ekim 2018'de yüzdüğünden bu yana hisse fiyat düşüşünü gördü.


Bu ayın başlarında 107 yaşındaki İngiliz lüks otomobil üreticisi, yeni koronavirüs salgınının etkisiyle satışların neredeyse üçte bir oranında düşmesinden sonra ilk çeyrekte oldukça büyük kayıplar kaydetti. Şirket, yeni bir segmentte satışları artırmak için spor aracı üzerinde bankacılık yapıyor ve üretimin yolunda olduğunu söyledi.


Ocak ayında, şirketin içinde bulunduğu koşullar, şirketin yaklaşık, 1.780 Milyar lira (263 milyon $) değerinde yaklaşık %20 hisse satın alan Kanadalı milyarder Lawrence Stroll da dahil olmak üzere yatırımcıları şirkete çekmek zorunda kalmıştı . Koronavirüs pandemisi ve bunun neden olduğu karantinalar, dünyadaki talepleri etkiledi ve fabrikaları üretimi askıya almaya zorladı ve otomobil üreticileri de dahil olmak üzere birçok endüstriyi olumsuz etkilediği görüldü.


Palmer, Mayıs ayında erken saatlerde Reuters'e verdiği demeçte, “Ocak ayında Çin'den başlayarak COVID-19 tarafından açıkça göze çarptı ama gördüklerimizde daha açık bir şekilde konuştuk” demişti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page