top of page
Ara

Armani, satış rakamlarında pandemi öncesi döneme dönebilmeyi umuyor

Şirketin CEO'su Giorgio Armani, olası bir Agnelli bağlantısına ilişkin spekülasyonlar dönerken, “Hedef 2022 yılına kadar pandemi öncesi seviyelere dönmek” dedi

Armani, satış rakamlarında pandemi öncesi döneme dönebilmeyi umuyor

Giorgio Armani'deki satışlar, 2021'in ilk yarısında Çin ve ABD'deki bir işletme olarak yüzde 34 arttı, ancak pandemiden tamamen kurtulmadan önce gelecek yıl olabileceğini söyledi.


Başkan ve CEO Giorgio Armani Pazar günü yaptığı açıklamada, 2020 sonuçlarını ve Ocak-Haziran trendini açıklayan bir açıklamada, “Hedef, 2 milyar avronun üzerinde doğrudan konsolide gelirle 2022 yılına kadar pandemi öncesi seviyelere dönmek” dedi.


Lüks şirketler grubu, konsolide net satışların geçen yıl yüzde 25 düşerek 1,6 milyar avroya (1,9 milyar dolar) düştüğünü ve düşüşün çoğunun 2020'nin ilk yarısında gerçekleştiğini söyledi.


Pandemi, mağazaların kapanmasını zorunlu kıldığı ve uluslararası turizmi fiilen durma noktasına getirdiği için, dünya genelinde lüks mal satışları geçen yıl ilk kez keskin bir düşüş yaşadı.


Armani Genel Müdür Yardımcısı Giuseppe Marsocci, "2020'deki gelirlerdeki düşüş yalnızca pandeminin bir sonucu olarak değil, aynı zamanda Giorgio Armani'nin kendi stratejik ilkesi olan 'az daha fazladır' ile uyumlu olarak okunmalıdır" dedi.


Milano merkezli grup, Ocak-Haziran döneminde toplam satışların değerini vermedi, ancak bu yıl şimdiye kadarki olumlu satış eğiliminin 2021 için çok daha iyi bir karlılık senaryosuna işaret ettiğini söyledi.


Geçen yılın tamamı için grup, 90 milyon Euro konsolide net kar, ancak 29 milyon Euro faaliyet zararı (FVÖK) elde etti.


Ayrıca Pazar günü yaptığı açıklamada, finansal pozisyonunun ilk yarıda net nakit ve 1.088 milyar Euro'luk nakit eşdeğerleri ile “Grubun orta ve uzun vadeli istikrarı ve büyümesi için gerekli finansal kaynakları sağlayarak” önemli ölçüde iyileştiğini söyledi.


Armani'deki veraset planlarıyla ilgili spekülasyonlar, özellikle 87 yaşındaki tasarımcının başka bir İtalyan şirketle takım kurmayı düşünebileceğini söylemesinin ardından son zamanlarda gündeme geldi.

0 yorum
bottom of page