top of page
Ara

Arçelik 5G destekli özel kablosuz ağ kuruyor

Türkiye’nin en büyük beyaz eşya ve teknoloji üreticilerinden Arçelik, 5G destekli özel kablosuz ağ sistemini kurmaya hazırlanıyor

Türkiye’nin en büyük beyaz eşya ve teknoloji üreticilerinden Arçelik, 5G destekli özel kablosuz ağ sistemini kuracak. Şirket, bu konu hakkında Nokia ve Türk Telekom ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladığını duyurdu.

Arçelik, ürettiği ürünlerde olduğu gibi üretim aşamasında da en yeni teknolojiden faydalanmaya çalışıyor. Bu doğrultuda şirket, büyük bir dönüşümün başlangıcına imza atıyor. Arçelik, Türkiye’nin ilk 5G’ye hazır özel kablosuz ağını kurması planlanıyor.


Şirket, bu yenilik için Nokia ve Türk Telekom ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Türk Telekom böylece anlaşma kapsamında Türkiye’nin ilk ticari özel 4.9G/LTE ağ hizmetini sağlamayı hedefliyor. Geliştirilen ağ, ilk olarak video tabanlı üretim süreçlerini, iç mekan konumlandırılmasını ve AGV alanlarında kullanılacak. Dahası, özel olarak geliştirilecek olan ağ, Çukurova’da bulunan çamaşır makinesi üretim tesisinde hizmet verecek.


Arçelik’te teknolojik gelişmeler devam edecek

Arçelik, hem üretim sürecinde hem de ürettiği cihazlarda teknolojiyi en üst seviyede kullanmaya çalışıyor. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre bu teknolojiler, sürekli geliştirilmeye devam edecek.


Arçelik Strateji ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar konu hakkında yaptığı açıklamalara bu görüşü destekliyor.


Pazar, yaptığı açıklamada Nokia ve Türk Telekom ile yapılan anlaşmanın oldukça iyi bir başlangıç olduğunu sözlerine ekliyor. Arçelik ağı fabrikada kademeli olarak kullanılmaya başlayacak. Pazar, ilk kullanım alanının otomatik yönlendirmeli araçlar olacağını açıklıyor. Yapılan planlara göre ağ, otomatik yönlendirmeli araçları; hız, kontrol ve operasyonel verimlilik açısından geliştirecek.


Bunun dışında Pazar, açıklamasında ağın fabrika güvenliği için de kullanılabileceğini belirtiyor. Ayrıca Arçelik, bu ağı gelecekteki süreçlerde de kullanmayı planlıyor. Bu süreçlerin başında sanal gerçeklik ve uzaktan kalite-kontrol denetimi geliyor. Şirketin, bu alanlarla birlikte ağın yaklaşık 30 alanda kullanılabileceğini tespit ettiklerini belirtti.


Türk Telekom Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eser, böyle bir iş ortaklığı kurdukları için çok memnun olduklarını ifade ediyor ve Eser, yaptığı açıklamada Türkiye’deki akıllı fabrika sayısının artması için her türlü desteği vereceklerini de belirtiyor.


Ayrıca, Nokia yetkilileri de en az Arçelik ve Türk Telekom yetkilileri kadar anlaşmadan oldukça memnun olduklarını belirtti. Nokia Global Bulut ve Ağ Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Raghav Sahgal, Arçelik’in yenilikçi bakış açısından oldukça etkilendiklerini belirtti. Dahası Sahgal, bu projenin bölgedeki inovasyon çalışmaları için ilham verici olacağını ifade ediyor.


Arçelik, Türk Telekom ve Nokia ortaklığıyla kurulacak 5G destekli kablosuz ağ sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page