top of page
Ara

Araştırma devi Kantar'ın yeni CEO'su belli oldu

Eski bir Heineken yöneticisi olan Nasard, geçen yıl 4 milyar dolarlık bir anlaşmada hisselerinin %60'ı Bain Capital'e satılan pazar araştırma devi Kantar'ın bir sonraki patronu olarak atandı

Karar, WPP Group'tan şirketin kontrol hissesini satın aldığı için ABD merkezli özel sermaye şirketi Bain Capital tarafından alınacak en önemli karar olacak.


Nasard, 2016'dan beri dünyanın en büyük ayakkabıcı olan Bata'nın CEO'su görevini yürütüyordu. Heineken'in eski bir küresel pazarlama direktörü olan, Procter & Gamble gibi şirketlerde de çalışmıştı. WPP'nin mülkiyetindeki Kantar'ın CEO'su olan ancak Şubat ayında aniden şirketten ayrılan Eric Salama'nın yerini alacağı duyuruldu. Halefi arayışı, Bain Capital tarafından Kantar'ın başkanı olarak atanan eski ITV ve Royal Mail patronu Adam Crozier tarafından yönetildi.


Kantar'ın çoğunluk hissesinin satışı, WPP CEO'su Mark Read tarafından şirketin borcunu azaltma stratejisinin bir parçasını oluşturuyordu.


Şirketten yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:


Dünyanın önde gelen veri, anlayış ve danışmanlık şirketi Kantar, Alexis Nasard'ın 30 Aralık 2020'den itibaren İcra Kurulu Başkanı olarak atandığını duyurdu.


Alexis Nasard, FMCG ve perakende dünyasında neredeyse 30 yıllık deneyime sahip Kantar'a katıldı. Bay Nasard şu anda Bata'nın CEO'su. Bundan önce Alexis, Heineken'de altı yıl geçirdi ve Batı Avrupa İşletme Başkanı ve Küresel Pazarlama Direktörü olarak yükseldi. Daha önce, Procter & Gamble'da çeşitli pazarlama ve genel yönetim rollerinde 17 yıl çalıştı.


Nasard, UC Berkeley’deki Haas İşletme Fakültesi'nden MBA derecesine ve Lübnan'daki Saint Joseph Üniversitesi'nden İnşaat Mühendisliği alanında MS / BS derecesine sahiptir.


Yeni CEO Nasard, atanmasıyla ilgili şunları söyledi: “Kariyerim boyunca Kantar güvenilir bir danışman oldu. Kantar'ın verileri, içgörüleri ve tavsiyeleri birçok stratejiye, ayrıca ekiplerim ve ben yönettiğimiz iletişim ve ticari planlara bilgi sağladı. Bugün Kantar'ın mirasını ve itibarını anladığım kadarıyla beni en çok heyecanlandıran geleceğimiz. Kantar’ın dünyanın dört bir yanındaki tüketicilere ilişkin derin anlayışının, tescilli veri kümelerimizin ve gelişmiş analitik ve yapay zeka konusundaki artan uzmanlığımızın birleşimi, müşterilere para kazanabilecekleri üstün analizler sunarken, içgörüleri ve danışmanlık pazarını yeniden şekillendirmek için bizi lider konuma getiriyor. Bu, müşterilerin çok dik öğrenme eğrileri üzerinde çalışması gerektiğinden, COVID-19 sağlık ve ekonomik krizinin bir sonucu olarak yaşadığımız değişken ve dalgalı ortamda daha alakalı olacak. "


Görüşmelerin resmiyete döküldüğünü açıklayan Kantar Yönetim Kurulu Başkanı Adam Crozier şunları söyledi: “Alexis'de dünya çapında bir CEO atadık. Eski bir CMO ve müşteri olarak Kantar'ın sunduğu değeri ve dünyanın en büyük tüketici markalarına danışmanlık yapmada oynadığı rolü anlıyor. Alexis, kariyeri boyunca yenilikçilik, yaratıcılık ve operasyonel mükemmellik konusunda bir itibar kazanmıştır. İşimizi dönüştürürken ve kendimizi büyüme için konumlandırırken, Alexis’in liderliği ve uluslararası deneyimi, Kantar için sahip olduğumuz tutkuyu gerçekleştirmede etkili olacaktır. "


Bain Capital Private Equity'de Yönetici Direktör olan Christophe Jacobs şunları ekledi: "Bu atama, Kantar’ın veriye dayalı pazarlama ve ticari stratejiler konusunda dünyanın önde gelen danışmanı ve küresel teknoloji liderleri için önemli bir ekosistem ortağı olma yolculuğunun bir başka önemli adımı. Sayın Nasard, böyle bir stratejinin dünyanın önde gelen tüketici markalarına sunduğu değeri ilk elden anlıyor ve bu stratejiyi hayata geçirecek yaratıcılığa ve operasyonel deneyime sahip. "

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page