top of page
Ara

Apple yepyeni bir logo üzerinde mi çalışıyor?

Yeni sızıntı, güncellenmiş bir tasarımı ortaya çıkacağı yönünde

Yeni sızıntı, güncellenmiş bir tasarımı ortaya çıkacağı yönünde

Apple hayranları için şirketin yeni iPhone'lar, iPad'ler, Mac'ler ve çok daha fazlasını piyasaya sürmesiyle birkaç ay geçti. Ve tüm bu yeni donanımla birlikte, Apple tarafında 'bir şey daha' olabilir gibi görünüyor: yepyeni bir logo.


Ancak ana logoda herhangi bir değişiklik yok. Şirketin "Designed by Apple in California" logosunun yepyeni bir tasarımını ortaya çıkaran yeni bir patent başvurusu tespit edildi.


Patently Apple tarafından tespit edilen yeni başvuru, Apple'ın artık kelimelerin yerini alacak oldukça gerçek bir logo (aşağıda) tasarladığını ortaya koyuyor. Stilize bir 'A' içeren sembol, ön planda dev bir çekiç ilavesiyle mevcut App Store logosunu anımsatıyor. Özellikle, bu 3B çekiç, macOS Big Sur'un simgelerinde bulunan yeni skeuomorphic stili sürdürerek oldukça gerçekçi hale getirdiği görülüyor.

Yeni 'Designed by Apple in California' Logosu


Apple'ın bu hafta için sunduğu ikinci önemli ticari marka, 'Designed by Apple in California' için yeniden tasarlanan logoyu kapsıyor. Başvuru, 90307484 seri numarası altında yapılmıştır.


Apple, ticari markasını / logosunu Uluslararası 009 sınıfı altında, "yazılım geliştirme için bilgisayar yazılımı" kapsamına aldı.


Apple ayrıca bu ticari marka için geçen hafta 305443236 numarasıyla aynı International Class 009 altında Hong Kong'da başvurdu.


Apple'ın ticari markalarını kaydettiği uluslararası ticari marka sınıflarının, ticari marka tescilinin yalnızca orijinal başvurularında tanımlanan sınıfları koruyacağından önemli olduğu unutulmamalıdır. Yasal bir savaşta, başlangıçta açılan sınıflar bir yasal davayı açabilir veya bozabilir.


Yeni logonun fiziksel ürünlerde görünüp görünmeyeceğini veya yazılımla sınırlı olup olmayacağını zaman gösterecek. Nitekim, App Store tasarımına benzerlik, sembolün dijital alemle sınırlı kalabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page