top of page
Ara

Apple, WordPress konusunda geri adım attı

"Neden olduğumuz her türlü karışıklık için [...] özür dileriz"

Cuma günü internet dünyası, Apple'ın WordPress'i ücretsiz uygulamasından para kazandığı ortaya çıkması ardından Apple geleneksel %30'luk payı alabilmek için onu premium planlar ve özel alan adları satmaya zorlamıştı.


Ancak bir öğleden sonra ve akşam şaşkınlık ve öfke dolu bir akşam sonra Apple geri adım attı. Şirket nadir bir kayıt dışı özür yayınladı ve WordPress'in artık her şey söylendiği ve yapıldığı için uygulama içi satın alımlar eklemek zorunda kalmayacağını söylüyor.


İşte Apple'ın tam açıklaması:

WordPress uygulamasıyla ilgili sorunun çözüldüğüne inanıyoruz. Geliştirici, hizmet ödeme seçeneklerinin görüntüsünü uygulamadan kaldırdığından, artık ücretsiz bir bağımsız uygulama ve uygulama içi satın alımlar sunması gerekmiyor. Geliştiriciyi bilgilendirdik ve neden olduğumuz her türlü karışıklık için özür dileriz.

Apple'ın bunu geliştirici olarak konumlandırdığını fark edeceksiniz - WordPress - doğru olanı yapmış ve "hizmet ödeme seçeneklerinin uygulamadan görüntülenmesini" ve teknik olarak doğru olan bildiğim kadarıyla. Ama bildiğim kadarıyla, bu bugün olmadı: haftalar veya aylar önce oldu.


Dün itibariyle, WordPress uygulaması tek bir şey satmadı ve beklenmedik bir geçici çözümü izlemediğiniz sürece ücretli bir "Wordpress.com" planından söz etmese de, bu hafta sonu bir gazeteci arkadaşımın izini sürmeyi başardım. uygulamanın çok daha eski bir sürümüne sahipti, biri özel bir "Planlar" sekmesine sahipti ve premium müşterilerin kullanabileceği bazı farklı planları listeliyordu:

Bununla birlikte, kaynağım bana bu planlardan herhangi birini satın alma imkanının olmadığını söyledi - ve WordPress geliştiricisi Matt Mullenweg, Apple'ın Apple'ı Apple'ı eklemeye başarılı bir şekilde zorladığını söylediğinde "Planlar" bölümünün tamamının zaten kaldırılmış olduğunu onaylayabilirim. -app satın alımları (IAP). (Başlangıçta, Apple'ın 30 gün içinde Apple IAP'yi eklemediği takdirde kendisini uygulamayı güncellemekten alıkoyduğunu söylemişti.)


Dahası, Mullenweg bize daha önce ücretli planların diğer bahsetmelerini uygulamadan kaldırmayı teklif ettiğini söyledi (hatta bir kullanıcının kendi WordPress web sayfasının bir önizlemesini görüntülemesi ve ardından WordPress.com'a gitmesi gibi geçici çözümler), yalnızca bu öneriler Apple tarafından reddedildi.


Yani, bildiğim kadarıyla, bu yine WordPress mağaracılık değil. Apple, uygulama içi satın alımları zorlayarak ücretsiz bir uygulamadan kendi payını çıkarmaya çalışmanın bugün ölmeye değer bir tepe olmadığına karar vermiş gibi görünüyor.


Güncelleme, 8:52 PM: Görünüşe göre haberler, burada yeni bir Twitter başlığı olan WordPress Matt Mullenweg'i şaşırttı.

Güncelleme, 23 Ağustos, 5:40 PM: Merak ediyorsanız, WordPress'ten Matt Mullenweg, WordPress'in kendisinin iOS kullanıcılarının premium planlar satın almasına izin verecek bir güncelleme gönderdiğini reddediyor: "Planlar sayfasına bağlantı yoktu, ve uygulamanın içinden plan satın almanın doğrudan bir yolu yok ”diyor The Verge.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page