top of page
Ara

Apple Watch Series 6'yi Unutun: Apple Watch SE için hazır mısınız?

Apple, Watch Series 6'yı piyasaya sürmek üzere ancak en son söylentiler, SE serisi daha uygun fiyatlı bir sürüm hazırlığında olabilir

Apple, Watch Series 6'yı piyasaya sürmek üzere ancak en son söylentiler, Apple Watch SE lakaplı daha uygun fiyatlı bir sürüm olan Apple Watch Series 3'ün yerini alacağını gösteriyor. Apple buna başka bir şey diyebilir, ancak ben burada basitlik açısından SE olarak bahsedilebilir.


Adlandırma, hem daha eski bir donanım tasarımını alan hem de en yeni işlemciyle süper güçlendiren iki sürümü gören iPhone SE'ye atıfta bulunuyor.


Apple Watch Series 3, oldukça uygun fiyatlı (199 $ ve üstü fiyatlı) olduğu için oldukça popüler bir akıllı saat ancak ilk olarak 2017'de piyasaya sürülen eski bir donanıma sahip. Yani, yalnızca şu anda Apple Watch Series 4 ile zekice güncellenen bir tasarıma sahip değil ve 5 (ve kısaca Seri 6), ancak işlemcisi daha yeni modellere kıyasla yavaş görünmesi olası veNabız ve EKG ölçümü gibi özellikler kırpılmış bir versiyon olduğu varsayılabilir.


Bloomberg'den Mark Gurman'a göre, Apple Series 6'yı yayınladığında, bu yeni ve daha uygun fiyatlı modeli de duyuracak. Doğruysa, bu bir sürpriz, çünkü önceki söylentiler Apple Watch SE'yi İlkbahar 2021 çıkış tarihine işaret ediyor.


Gurman'a göre, düşük fiyatlı model, Fitbit gibi fitness takipçilerine meydan okumak için tasarlanan Apple Watch Series 3'ün yerini alacak.


Apple geri dönüştürmeyi seviyor, bu nedenle bu yeni saatin Apple Watch Series 3 tasarımını olduğu gibi alması, ancak en son modelin tüm gücünü, hızını ve birçok özelliğini sunması ihtimali var. Ama çok daha ucuz.


Tahminler, farklı bir dijital taç gerektiren EKG gibi bazı özelliklerin SE'de mevcut olmayacağı yönünde ancak kesin bir bilgi söz konusu değil. Crown adlı saat halkasının tasarımını değiştirmek yeterince kolaydır, Apple bunu daha pahalı modellerinde bir özellik olarak kullanmayı isteyip istemediğidir.


Sonra zamanlama sorunu var. Ünlü haberci Jon Prosser, Apple Watch'un önümüzdeki hafta (7 Eylül'den başlayan hafta) duyurulacağını tahmin ediyor ancak son zamanlarda Watch'un Ekim ayında iPhone 12 ile birlikte daha sonra duyurulabileceği fikrine açık olduğunu söyledi.


Aslında, Gurman'ın dediği gibi, iki Saat varsa, Ekim'in favori olduğudur: Bir Apple Watch'u basın bülteniyle duyurmak pek olası görünmüyordu, ancak mümkün görünürken, iki yeni Saat, bir Apple Watch'da yayınlanmaması için çok fazla bir duyuru oluşturuyor. Apple'ın sanal konferans tanıtımından bahsedilebilir.


Avrasya Ekonomik Veritabanında sekiz farklı Apple Watch modeli listelendi. Yani, belki bunlardan ikisi Apple Watch SE'dir. Önümüzdeki haftalarda veya daha da heyecan verici bir şekilde birkaç gün içinde öğreneceğiz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page