top of page
Ara

Apple uyardı: güvenliğiniz için cihazınızı güncelleyin

Apple, tüm kullanıcıların hemen yüklemesini önerdiği güvenlik güncellemesi olan iOS 14.5.1'i yayınladı

Apple, tüm kullanıcıların hemen yüklemesini önerdiği güvenlik güncellemesi olan iOS 14.5.1'i yayınladı

Apple’ın iOS 14.5 sürümü kısa bir süre önce çıktı, ancak iPhone üreticisi kısa süre önce tüm kullanıcıların iOS 14.5.1’e güncelleme yapmaları gerektiğine dair önemli bir uyarı yayınladı. Bunun nedeni, iOS 14.5.1'in kötü niyetli düşmanlar tarafından aktif olarak istismar edilmiş olabilecek birkaç büyük güvenlik sorununu çözmesidir.


Bu, kötü niyetli kişilerin iPhone'lara saldırmak için iOS 14.5.1'de düzeltilen güvenlik açıklarını kullanıyor olabileceği anlamına geliyor. Apple, "Bu güncelleme önemli güvenlik güncellemeleri sağlıyor ve tüm kullanıcılar için öneriliyor" diyor.


İOS 14.5.1'deki düzeltmeler, Apple tarafından bu yıl şimdiye kadar yayınlanan çok sayıda acil durum güvenlik güncellemesinin en sonuncusu. Diğer dört düzeltmenin çoğu gibi iOS 14.5.1 de WebKit tarayıcı motorundaki sorunları yamalıyor, bu da kötü amaçlı web içeriğiyle etkileşimde bulunmanın rastgele kod yürütülmesine yol açabileceği anlamına geliyor. Apple, her iki kusurun da istismar edilmiş olabileceğini doğruladı.


Apple sorunları o kadar ciddiye alıyor ki, eski iPhone'lar ve iPad'ler için daha fazla güvenlik açığını düzelten acil bir güvenlik güncellemesi de yayınladı — iOS.12.5.3.


Ek olarak, iOS 14.5.1, yeni Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliğinin bir kullanıcı alt kümesi için çalışmamasına neden olan bir hatayı düzeltir. Apple şöyle diyor: "Bu güncelleme, Uygulama İzleme Şeffaflığı ile ilgili bir sorunu gideriyor; bu sorun, daha önce Ayarlar'da Uygulamaların İzleme İsteğine İzin Ver'i devre dışı bırakan bazı kullanıcıların, yeniden etkinleştirdikten sonra uygulamalardan istemler alamamasına neden oluyor."


iOS 14.5.1'e güncelleyin

Evet, son zamanlarda çok sayıda iPhone güncellemesi yapıldı, ancak bu iOS 14.5.1'e yükseltmek için beklemeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Immersive Labs'ın KOBİ uygulama güvenliği lideri Sean Wright, tüm kullanıcılara "güncelleme, güncelleme ve güncelleme. Güncelleme sizi güvende tutar" tavsiyesinde bulunuyor.

0 yorum
bottom of page