top of page
Ara

Apple tasarım ekipleri çalışanlar için 'benzersiz' bir görünüme sahip maskeler tasarladı

Mac. İPod. Iphone. İPad. Apple Watch. AirPod'lar ve şimdi, Apple Face Mask.

Apple Face Mask, Kaliforniya teknoloji devi Cupertino tarafından çalışanları için şirket içinde yaratılan ilk maskedir. ClearMask adı verilen diğeri ise başka bir kaynaktan elde edildi. Apple daha önce sağlık çalışanları için farklı bir yüz siperi yaptı ve sağlık hizmetleri sektörüne milyonlarca başka maske dağıttı.


Apple, personele, Yüz Maskesinin iPhone ve iPad gibi cihazlarda çalışan aynı gruplar olan Mühendislik ve Endüstriyel Tasarım ekipleri tarafından geliştirildiğini söyledi. Gelen ve giden parçacıkları filtrelemek için üç katmandan oluşur. Şirket çalışanlara, yıkanabileceğini ve beş defaya kadar tekrar kullanılabileceğini söyledi.


Tipik Apple stilinde maske, kullanıcının burnu ve çenesi için üstte ve altta büyük kaplamalarla benzersiz görünür. Ayrıca, bir kişinin kulaklarının etrafına uyacak şekilde ayarlanabilir tellere sahip.


Haberi kamuoyuna sunan şirket, tıbbi kişisel koruyucu ekipman tedariğini aksatmadan havayı düzgün bir şekilde filtrelemek için doğru malzemeleri bulmak için dikkatli araştırma ve testler yaptığını söyledi. Apple, önümüzdeki iki hafta içinde Apple Yüz Maskesini personele göndermeye başlayacak.


Apple, çalışanlarına verdiği demeçte, diğer model olan ClearMask'in tamamen şeffaf olan ilk FDA onaylı cerrahi maske olduğunu söyledi. Sağır veya işitme güçlüğü çeken kişilerin kullanıcının ne dediğini daha iyi anlayabilmesi için yüzün tamamını gösterdiğini de belirtti.

Apple, hangi şeffaf maskenin kullanılacağını seçmek için sağır ve işitme güçlüğü çeken öğrencileri eğitme konusunda uzmanlaşmış, Washington merkezli Gallaudet Üniversitesi ile çalıştı. Şirket ayrıca bunu üç Apple mağazasında çalışanlarla test etti. Apple ayrıca kendi şeffaf maske seçeneklerini de araştırmalarını sürdürüyor.


Apple, kendi maskelerini tasarlamadan önce çalışanlarına standart kumaş maskeler sağladı. Ayrıca perakende mağazalarını ziyaret eden müşterilere temel cerrahi maskeler de sunuyor.


İPhone ve iPad'den sorumlu mühendislik ekipleri, ilk olarak Bloomberg'den Mark Gurman tarafından bildirildiği üzere Apple çalışanları için özel bir yüz maskesi tasarladı.


Yeni maskenin görüntüleri henüz yayınlanmamış olsa da, Bloomberg'den gelen rapor, Apple'ın Mühendislik ve Tasarım departmanının "kullanıcının burnu ve çenesi için geniş kaplamalar" ve "ayarlanabilir ipler" içeren "benzersiz bir görünüme" sahip bir maske oluşturduğunu söylüyor. " Üç tabakalı olacak, beş kata kadar yıkanabilecek.


Apple, Bloomberg'e maskeyi mevcut kişisel koruyucu ekipman tedarik zincirlerini göz önünde bulundurarak, mevcut akışları aksatmamaya özen göstererek tasarladığını söyledi.


Elbette bazı Apple hayranlarının hayal kırıklığına uğramasına rağmen, maskeler halktan çok Apple'ın kurumsal ve perakende çalışanları için yapıldı. Maskelerin önümüzdeki iki hafta içinde çalışanlara gönderilmesi bekleniyor. Apple'ın maskeyi daha geniş bir şekilde dağıtmaya çalışıp çalışmayacağı bilinmiyor.


Şirket ayrıca, işitme engelli müşterilerin çalışanların yüzlerini görebilmesi ve daha net anlayabilmesi için çalışanlara şeffaf bir cerrahi maske de sunuyor. Bloomberg'e göre, Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanan ilk açık cerrahi maske.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page