top of page
Ara

Apple patentleri, iPhone ve MacBook cihazları kablosuz olarak şarj etmenin yolunu açıyor

Yeni Apple patentleri, bir MacBook'u bir iPhone, iPad ve Apple Watch'u kablosuz olarak şarj edebileceğini gösteriyor

Yeni Apple patentleri, bir MacBook'u bir iPhone, iPad ve Apple Watch'u kablosuz olarak şarj edebileceğini gösteriyor

Apple, aygıtlarına iki yönlü kablosuz şarj eklemeyi detaylandıran iki patent aldı. İlk olarak Patently Apple tarafından tespit edilen patentler, iPhone, iPad ve Apple Watch dahil olmak üzere çeşitli cihazları şarj eden bir MacBook'u ve aynı şeyi yapan iPad ve iPhone çizimlerini gösteren çizimleri içeriyor.


Bu size tanıdık geliyorsa, bunun nedeni diğer birçok telefon üreticisinin benzer ters kablosuz şarj teknolojisine sahip cihazları piyasaya sürmesidir. Patent görsellerine göre, kablosuz şarj uyumlu bir iOS cihazını şarj etmek için bir MacBook'un kapağı, klavye bölümünde yer alan ana paneli kullanılabilir.


Patentler, “standartlaştırılmış konektörlere ve kablolara sahip olmasına rağmen, her cihazın şarj edilmesi için ayrı veya özel bir güç kaynağına ihtiyaç duyabileceğini belirtmektedir. Bazı durumlarda, her cihaz için ayrı güç kaynaklarına sahip olmak, kullanımı, depolanması ve / veya taşınması külfetli olabilir."


Şu anda MacBook'lar ve iPad'ler, kablosuz şarj ile uyumlu olmayan alüminyumdan üretiliyor. Apple, bu ters kablosuz şarj teknolojisini cihazlarına dahil etmek isterse, bu sınırlamaya göre tasarlaması gerekecek.

Patent, bir iPhone ve Apple Watch'u şarj eden gelecekteki bir MacBook cihazını gösteriyor, bu konfigürasyon sayesinde bilgisayarın kullanımı zorlaşacak.

Apple, standart kablolar üzerinde çalışmasına rağmen - USB-C'ye geçiş için artık yalnızca iPhone kaldı - her aygıtın kendi güç kaynağına ihtiyaç duyabileceğini ve bu da özellikle seyahat ederken pek kullanışlı olmayabileceğini belirtiyor.


Bazı elektronik cihazlar, yeniden şarj etmek için harici güç gerektirebilecek bir veya daha fazla şarj edilebilir pil içerir. Genellikle bu cihazlar, ortak veya standartlaştırılmış bir elektrik konnektörü veya kablosu kullanılarak şarj edilebilir.


Örneğin, bazı cihazlar bir evrensel seri veri yolu ("USB") konektörü veya kablo kullanılarak şarj edilebilir. Bununla birlikte, standartlaştırılmış konektörlere ve kabloya sahip olmasına rağmen, her cihaz şarj etmek için ayrı veya özel bir güç kaynağı gerektirebilir. Bazı durumlarda, her cihaz için ayrı güç kaynaklarına sahip olmak, kullanımı, saklanması ve / veya taşınması külfetli olabilir.

Bir MacBook’un kapağında şarj edilen cihazları gösteren bu şekil, dizüstü bilgisayarınızı kablosuz şarj pedi olarak kullanabileceğinizi göstermektedir.

Ancak sonuç olarak, MacBook'u şarj etmek için tek bir güç kablosu veya temel bir kablosuz şarj cihazı kullanmanızdır - MacBook, diğer Apple aygıtlarını MacBook'un önüne veya arkasına yerleştirerek kablosuz olarak şarj edebilir.

İPad'i şarj eden, iPhone'u şarj eden ve Apple Watch'u şarj eden bir MacBook.

Aynı anda birden fazla cihazı şarj edebilen kablosuz şarj bobinleriyle dolu bir MacBook veya iPad fikrini düşünürken Apple’ın talihsiz AirPower projesi hakkında düşünmekten kaçınmak da zor. Adil olmak gerekirse, Apple'ın teknolojisi o zamandan beri gelişti ve şimdi tüm cihazlarındaki işlemcileri kontrol ediyor. Cihazların iletişim kurmasına, güç seviyelerine ve termal kısıtlamalara yardımcı olacak bazı çözümler bulabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page