top of page
Ara

Apple ofise geri dönüş kararını bir süreliğine erteledi

Koronavirüs'ün Delta varyant endişesi Apple'ın ofise geri dönüş kararını erteletti

Apple ofise geri dönüş kararını bir süreliğine erteledi

Koronavirüs aşılanma çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte Apple üst yönetimi aldığı kararlar çalışanları ofise dönüşlerin başlayacağını bildirmişti. Ancak son günlerde artan varyant vaka sayıların nedeniyle Apple, çalışanların ofise dönüşlerini bir süreliğine erteledi.


Corona virüsü salgını etkileri sürerken dünya genelinde aşılama çalışmaları sürerken, yasakları aşama aşama kaldıran ülkelerde varyant endişesi günden güne çoğalıyor.


Aşıların etkisi ve geleceğinin tartışıldığı bu ortamda birçok büyük şirket, pandeminin başından bu yana evde veya uzaktan çalışan çalışanlarıyla ilgili mantıklı kararlar almaya çalışıyor. O şirketlerden biri de dünyaca ünlü ABD’li teknoloji devi Apple. ABD’de nüfusa oranla aşılamanın artmasının ardından Apple yönetimi çalışanları ofise geri döndürme kararını devreye sokmuştu.


Geçtiğimiz Haziran ayında bir açıklama yapan Apple CEO’su Tim Cook, “Birçoğumuz birbirimizden ayrı yerlerde çalışırken bile pek çok şeyi başarabilmemize rağmen, gerçek şu ki önemli bir şey eksik kaldı. Video konferans görüşmeler elbette aramızdaki mesafeyi kısalttı, ancak yerine getiremeyeceği şeyler var” diyerek çalışanları eylül ayından itibaren haftada üç gün ofiste görmeyi arzu ettiğini söylemişti.


Ofise dönüşler Ekim ayında başlıyor

Apple çalışanları tarafından olumsuz tepkilerle karşılanan bu karardan bir süreliğine geri adım atıldı. Bloomberg’ün haberine göre Apple ofise dönme kararını bir ay kadar erteledi yeni tarih Ekim 2021. Salgının gidişatına göre hareket edecek olan şirket, Eylül ayında geri ofise çağırdığı çalışanları için yeni tarihi Ekim ayı olarak revize etti. ABD’de ofise geri dönüş konusunda geri atan ilk şirketlerden biri olan Apple’ın bu kararının diğer şirketler için de örnek bir karar olacağı düşünülüyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page