top of page
Ara

Apple, MacBook Pro tasarımında radikal değişikliklere gidebilir

Apple, yıllar boyunca birçok pazarlama sloganını kullandı ve çoğu "Farklı Düşün" kampanyasını hatırladı

Apple, MacBook Pro tasarımında radikal değişikliklere gidebilir

Apple, yıllar boyunca birçok pazarlama sloganını kullandı ve çoğu "Farklı Düşün" kampanyasını hatırladı. Artık bu slogan yaygın olarak kullanılmasa da, Apple’ın MacBook ekibi hala bu değerlere sahip gibi görünüyor. Fiziksel klavyeyi macOS dizüstü bilgisayarlardan çıkarmak kesinlikle farklı bir yola gireceği öngörülüyor.


Ayrıntılar, Apple'ın yakın zamanda yayınlanan patentlerinden birinde gelir. 'Elektronik Cihazlar için Yapılandırılabilir Kuvvet Duyarlı Giriş Yapısı' (Patently Apple'in haberine göre), fiziksel hareketli klavyeyi ortadan kaldıracak, onu kullanıcıların dokunduğunu (ve zorlamayı) algılayan pürüzsüz bir yüzeyle değiştiren bir yöntem önermektedir.


İşte patentin özeti:

"Bir elektronik cihaz için yapılandırılabilir, kuvvete duyarlı bir giriş yapısı açıklanmaktadır. Giriş yapısı, bir metal temas katmanına, metal temas katmanının altına yerleştirilmiş bir algılama katmanına ve algılama katmanına kapasitif olarak bağlanmış bir tahrik katmanına sahiptir. Giriş yapısı ayrıca algılama katmanı ve tahrik katmanı arasında konumlandırılmış ve ona bağlanmış bir uyumlu katmana, sürücü katmanının altına yerleştirilmiş sert bir taban katmanına ve metal temas katmanı ile sert taban katmanı arasına yerleştirilmiş bir dizi desteğe sahip olabilir."


Klavye ekibinin 'klavyesi olmayan' bir dizüstü bilgisayarla nasıl başa çıkacaklarına dair tepkisini şimdiden hayal edebilir, ancak hemen hemen her akıllı telefon dahil ve tabletlerin büyük çoğunluğu günlük bir işte kaç tane 'düz' klavye kullanıldığını düşünmeye değer.


Ve elbette, yayınlanan her patentin tüketicilere sunmadığını belirtmekte fayda var. Apple, en az on yıldır yapılandırılabilir bir klavye fikrine dayanarak patent başvurusunda bulunuyor. Yakın gelecekte fiziksel klavyenin MacBook'tan kaldırılmasını beklemek biraz hayalcilik olabilir ama Apple'ın klavye panelini değiştirmek ve klavyenin altındaki tüm alanı ikincil bir giriş alanı olarak kullanmak için böyle bir yaklaşıma sahip olması süpriz olmaz.

0 yorum
bottom of page