top of page
Ara

Apple, katlanabilir iki iPhone modeli üzerinde çalışıyor

Tayvanlı web sitesi Economic Daily News'e göre, iki prototip katlanabilir iPhone, dayanıklılık için dahili testlerden geçti

Tayvanlı web sitesi Economic Daily News'e göre, iki prototip katlanabilir iPhone, dayanıklılık için dahili testlerden geçti

Tayvanlı web sitesi Economic Daily News'e göre, iki prototip katlanabilir iPhone, dayanıklılık için dahili testlerden geçti. İki farklı iPhone için Apple tasarımı katlanır yekpare sisteminin testlerinin yakın zamanda Çin'in Shenzhen kentindeki Foxconn fabrikasında tamamlandığı bildirildi.


Teste tabi tutulan ilk katlanabilir iPhone'un çift ekranlı bir model olduğu söyleniyor, bu muhtemelen Haziran 2020'de Jon Prosser tarafından söylendiği gibi aynı çift ekranlı prototip.


Prototip ‌‌iPhone‌‌ bir menteşe ile birbirine bağlanmış iki ayrı ekrana sahip olsa da, Prosser panellerin "oldukça kesintisiz ve kesintisiz" göründüğünü iddia etti. Ayrıca, Apple'ın, bir menteşeye sahip tek bir katlanabilir cihaz oluşturmak için bir araya getirilebilen iki ayrı ekrana sahip bir cihazın patentini aldığı da not edilmelidir; bu, söylentilere göre çift ekranlı Apple katlanabilir modeline çarpıcı bir şekilde benzer.


Teste tabi tutulan ikinci prototipin, Samsung Galaxy Z Flip veya Lenovo'nun Moto RAZR modeline çok benzeyen kapaklı katlanabilir olduğu bildirildi. UDN raporu, bu kapaklı modelin esnek bir Samsung OLED ekran kullanmak üzere ayarlandığını iddia ediyor. Önceki raporlar, Apple'ın 2020'nin başlarında test amacıyla "çok sayıda" Samsung katlanabilir cep telefonu ekranı siparişi verdiğini de söylemişti.


Test edilecek iki cihazın farklı menteşe sistemlerine sahip olup olmadığı belirsizdir. Test birimlerinin, tamamen çalışan cihazlar yerine çok sınırlı dahili özelliklere sahip kabukları olduğu iddia edilmektedir. Bunun nedeni, testin ana amacının Apple tasarımı menteşe sisteminin dayanıklılığını değerlendirmek olmasıdır. Raporda, testin tamamlandığı belirtiliyor, Apple'ın iki katlanabilir modelden hangisine devam edeceğini değerlendirmesi bekleniyor ve sadece bir tanesi sürekli geliştirmeye devam edecek.


Bu raporun bulguları, Jon Prosser ile konuşan kaynaklar tarafından da yansıtılıyor gibi görünüyor. Prosser, yakın tarihli bir Front Page Tech videosunda, biri iki ekran panelli ve biri tek esnek OLED ekranlı kapaklı olmak üzere iki prototip katlanabilir iPhone'un test edildiğini açıkladı. Prosser'in kaynakları ayrıca bu birimlerin dayanıklılık testinden geçtiğini ve şimdi Apple tarafından değerlendirildiğini söyledi.


Kasım 2020 tarihli bir raporda, Apple'ın katlanabilir iPhone'ları Foxconn'a 100.000'den fazla açma ve kapama testiyle test etmek için gönderdiği belirtildi ki bu, yeni tamamlanan test çalışmasına benzer gibi görünüyor. Katlanabilir iPhone'ları çevreleyen birçok kaynaktan gelen, özellikle testlerle ilgili söylentilerin tutarlılığı göz önüne alındığında, bunlar daha güvenilir olabilir.


UDN, katlanabilir bir “iPhone” un en erken 2022'nin sonlarına veya 2023'e kadar ortaya çıkmayacağını öngörüyor. Apple, 2016 yılına kadar uzanan katlanabilir bir iPhone ile ilgili çok sayıda patent başvurusunda bulundu ve büyük olasılıkla katlanabilir bir ‌iPhone‌ üzerindeki çalışmaların ilerliyor olması muhtemel görünüyor.

0 yorum
bottom of page