top of page
Ara

Apple, kandaki oksijen seviyelerini ölçebilen Apple Watch Series 6'yı duyurdu

Şirket İlk kez bir (RED) Ürün modeli dahil ediyor

Apple, popüler akıllı saatler serisinin en sonuncusu olan Apple Watch Series 6'yı duyurdu. Series 6 modeli, Apple Watch Series 4 ile sunulan ve Series 5 ile devam eden aynı genel tasarımı koruyor, ancak kandaki oksijen izleme ve daha iyi uyku izleme gibi şeylere izin vermek için çeşitli yeni sensörler ekliyor.


Apple, Seri 6'nın hem kırmızı hem de kızılötesi ışık kullanarak kandaki oksijen seviyelerini yaklaşık 15 saniye içinde ölçebileceğini söylüyor. Şirket, bir kişinin COVID-19 ile enfekte olup olmadığını tespit edip edemeyeceğini test etmek de dahil olmak üzere yeni kan oksijen ölçümü özelliğini kullanarak büyük ölçekli çalışmalar başlatmak için sağlık ağlarıyla ortaklık kurduğunu söylüyor.

Seri 6 ayrıca yüzde 20'ye kadar daha hızlı performans vaat eden yeni S6 işlemciyle birlikte gelir. Apple'ın şirket içi A13 yongasına dayanıyor ve geçen yılki Seri 5 modelinin aynı S4 CPU'yu (pusula gibi diğer eklemelerle birlikte S5 olarak yeniden adlandırıldığını) göz önüne alındığında, Seri 4'ten bu yana Apple Watch'un performansına ilk büyük güncellemeyi getiriyor. yeni ekran denetleyicisi). Apple, önceki modelin 18 saatlik pil ömrünü korurken bu gelişmiş performansı sağladığını söylüyor. Seri 6, yaklaşık 1,5 saat içinde sıfırdan tam dolana kadar daha hızlı şarj edilebilir.


Her zaman açık ekranın Seri 5'tekinden 2,5 kat daha parlak olduğu söylenir, bu nedenle kolunuz bir masanın üzerindeyken veya dışarıdayken okumak daha kolaydır. Artık ekranı tamamen uyandırmadan bildirimlere, Kontrol Merkezine erişmek, saat yüzlerini değiştirmek veya komplikasyonlara dokunmak da mümkün.


Bir başka yeni sensör, gerçek zamanlı yükseklik bilgisi sağlayan her zaman açık altimetre. Apple, bir ayak ölçüsüne kadar doğru olduğunu söylüyor.


Series 6'yı gri, gümüş, altın veya mavi alüminyum kaplamalarla veya üzerinde çarpıcı kırmızı kaplamaya sahip yeni bir Ürün (KIRMIZI) versiyonunu alabileceksiniz. Paslanmaz çelik model grafit veya sarı altın olarak mevcuttur, ancak gümüş krom modeli artık mevcut görünmemektedir. Top-end Edition modeli doğal veya siyah titanyum olarak mevcuttur, ancak bu yıl seramik seçeneği yoktur.


Apple, alüminyum modellerin daha yeni MacBook Pro modelleri gibi yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapıldığını söylüyor. Buna ek olarak Apple, herhangi bir toka veya ayar yapılmadan tek parça silikondan yapılmış "Solo Loop" adlı yeni bir kayış duyurdu. Çeşitli stillerde ve yedi farklı renkte mevcuttur. Ayrıca beş renkte mevcut olan iplikten yapılmış örgülü bir Solo Loop vardır. Son olarak, Apple yeni bir deri bağlantı kayışı çıkarıyor.


Series 6, Apple'ın bu yılın başlarında WWDC'de tanıttığı watchOS 7'yi çalıştıracak. Seri 3'e kadar uzanan tüm modeller için mevcut olan yazılım güncellemesi, yerel uyku takibi desteği ekler, ancak Seri 6, özel sensörler sayesinde bu özelliği daha da ileriye taşıyacaktır. WatchOS 7'de gelen diğer önemli güncellemeler arasında yeni egzersiz programlarına sahip yeniden markalanmış bir Fitness uygulaması, devam eden COVID-19 salgınına göre tasarlanmış bir el yıkama özelliği, daha zengin komplikasyonlar ve saat yüzlerini başkalarıyla paylaşma yeteneği yer alıyor.


Ayrıca Apple, ebeveynlerin kendilerine ait iPhone'ları olmayan çocukları için yönetilen Apple Watch'lar ayarlamalarına olanak tanıyan Aile Kurulumu adlı yeni bir özelliği de kullanıma sunuyor. Ebeveynler, çocuğun saatten kime mesaj gönderebileceğini veya arayabileceğini yönetebilecek, konum uyarıları ayarlayabilecek, okul zamanı için rahatsız etmeyin modları ekleyebilecek ve yeni bir saat yüzü, öğretmenleri bir bakışta saatin DND modunda olduğu konusunda bilgilendirecek. Aile Kurulumu, hücresel bir Apple Watch modeli gerektirir ve lansman sırasında bir avuç operatör aracılığıyla satışa sunulacak.

Apple ayrıca, sanal egzersizler ve geliştirilmiş fitness izleme özellikleri için bir abonelik hizmeti olan Fitness Plus adlı Apple Watch için yeni bir hizmet sunuyor. Aylık 9.99 $ veya yıllık 79.99 $ maliyeti. Fitness Plus, Apple Music, News Plus ve TV Plus gibi Apple’ın diğer abonelik hizmetleriyle birlikte paket halinde de satın alınabilir.


Apple Watch Series 6, giden Series 5 ile aynı fiyat olan 40 mm model için 399 $ 'dan satışa sunulacak. Hücresel modeller 499 $' dan başlıyor. Seri 6, 15 Eylül'den itibaren sipariş edilebilir ve 18 Eylül Cuma günü sevkiyata başlayacak. Apple, israfı azaltma çabalarının bir parçası olarak, Seri 6 saatin bulunduğu kutuya bir USB güç adaptörü dahil etmeyeceğini, sadece şarj kablosunun ekleneceğini söylüyor.


Apple, Series 6'nın yanı sıra, geçen yılki Series 5'in özelliklerine sahip daha düşük maliyetli bir model olan Apple Watch SE'yi de duyurdu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page