top of page
Ara

Apple iPhone ve Samsung Galaxy akıllı telefon modellerini sıralamada süpriz bir marka geride bıraktı

Yeni test sonuçları, yeni bir akıllı telefonun yenilikçilik alanında Apple ve Samsung'un en iyilerini nasıl geride bıraktığını ortaya koyuyor

Huawei Mate 40 Pro+

Kamera, herhangi bir modern akıllı telefonun en önemli özelliklerinden biridir ve bu alanda, bazı Çinli üreticiler önde görünüyor. Şimdi, Dxomark'ın en son sonuçları, Huawei’nin Mate 40 Pro+ cihazının akıllı telefon kamera performansına nasıl hakim olduğunu ortaya koyuyor.


139 puanlık toplam kamera puanıyla Huawei’nin en son amiral gemisi, Apple’ın amiral gemisi iPhone 12 Pro Max’in dokuz puan önünde ve Samsung’un Galaxy S20 Ultra 5G’nin (Exynos sürümü) tam 13 puan önünde geliyor.

Huawei Mate 40 Pro + şu anda Dxomark'ın akıllı telefon kamera testlerinde başı çekiyor.

Mate 40 Pro+, Dxomark'a göre çok çeşitli testlerde tutarlı bir şekilde iyi puan aldı, ancak özellikle övgüler için öne çıkan özellikler arasında geniş dinamik aralığı, renk üretimi, fotoğrafik ayrıntı ve otomatik netleme performansı bulunuyor. Testler ayrıca hem ultra geniş hem de telefoto çekimlerden iyi sonuçlar alarak S20 Ultra’nın 88 puanının önünde ve iPhone 12 Pro Max’in çok daha düşük 68 puanının önünde 98 genel Yakınlaştırma puanı elde etti.


Bununla birlikte, yüksek puana rağmen, Dxomark, Mate 40 Pro+ 'nın iyileştirilmesi gereken yeri olduğunu gördü. Dxomark’ın en yeni testlerinden biri olan Preview, son fotoğrafın çekilirken ekranda görünenle ne kadar yakından eşleştiğini değerlendiriyor. Burada Huawei amiral gemisi hem Galaxy S20 Ultra hem de şu anda bu testte üstün olan iPhone 12 Pro Max'ten çok daha kötü performans gösterdi.


Düşük ışıkta video performansıyla ilgili bazı sorunlar ve yakın mesafeye odaklanan ara sıra sorunlar da bulundu; bu, Samsung'un birkaç düzeltme girişiminde bulunmasına neden olan Galaxy S20 Ultra için önemli sorunlara neden olan bir şey.


Bu nedenle, Huawei'nin yüksek puanına rağmen, bir iPhone 12 Pro Max'iniz varsa, özellikle de Mate 40 Pro+ 'yı Dolby Vision gibi özel Apple özellikleri olmadan yalnızca iki puanla takip ettiği bir video söz konusu olduğunda, kendinizi beğenecek çok şey var. HDR kayıt ve düzenleme dikkate alınmaktadır.

Apple'ın iPhone 12 Pro Max'i, Dxomark'ın ABD'deki en yüksek puanlı akıllı telefonu.

Dahası, Dxomark’ın yeni bölgeye özgü sıralama seçeneği sayesinde, artık ABD'de bulunmayan tüm akıllı telefonlardan test sonuçlarını gizleyebilir ve iPhone 12 Pro Max'i bir düğmeye basarak anında grafiğin tepesine taşıyabilirsiniz. Bununla birlikte, yakında çıkacak olan iPhone 13'te iyileştirme için oldukça geniş alana sahip.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page