top of page
Ara

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak: Facebook kullanmayın

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, insanların Facebook üyeliklerini silmesi gerektiğine inanıyor

68 yaşındaki mühendis ve girişimci Cuma günü Washington D.C.'de TMZ'ye aynı şeyi söyledi.


Wozniak, TMZ'ye verdiği demeçte, "Pek çok farklı türde insan var ve bazıları için Facebook'un faydaları mahremiyet kaybına değer mi?" dedi ve ekledi "Benim gibi birçok kişiye tavsiyem - çoğu insana - Facebook hesaplarını kapatmaları olurdu."


Wozniak, Facebook ve rakiplerinin daha detaylı gizlilik seçeneği sunması gerektiğine inandığını söylüyor.

"İnsanlar sahip olmadıkları bir gizlilik düzeyine sahip olduklarını düşünüyor. Neden bana bir seçenek vermiyorlar? Belirli bir meblağ ödememe izin verin ve verilerimi diğer herkesten daha güvenli ve gizli tutun bu bile yeterli."

USA Today'in bildirdiğine göre, Nisan 2018'de Wozniak, Facebook hesabını kapatmadan önce paylaştığı son içerik: "Facebook'tan ayrılma sürecindeyim. Bana olumludan çok olumsuzluk getirdi. " dedi ve "Apple, kendinizle ilgili şeyler paylaşmanın daha güvenli yollarına sahip olduğunu düşünüyorum" demişti.


Nisan ayında USA Today'e Wozniak “Kullanıcılar hayatlarının her ayrıntısını Facebook'a veriyor ve Facebook bundan çok fazla reklam parası kazanıyor” dedi ve ekledi "Kârın tamamı kullanıcının bilgilerine dayanıyor, ancak kullanıcılar kârın hiçbir kuruşunda söz hakkı yok."


"Yine de durdurabileceğimizi sanmıyorum. Ama seninle ilgili her şey ... Demek istediğim, kalp atışlarınızı artık lazerlerle ölçebilirler, sizi birçok cihazla dinleyebilirler. Şu anda cep telefonumun dinleyip dinlemediğini kim bilebilir. Alexa zaten haberlerde çokça yer aldı ”dedi Wozniak.


(Nisan ayında Bloomberg, binlerce Amazon çalışanının, insanların Amazon Echo gibi cihazlarda yerleşik olan Alexa sanal asistanlarıyla konuştuklarında kullanıcı deneyimini iyileştirmek için söylediklerini dinlediğini gördü. Amazon, Bloomberg'e o sırada çalışanların "son derece küçük bir örnek" dinlediğini söyledi.)


Şirketin CEO'su Tim Cook, Haziran ayında Stanford Üniversitesi'nde bir başlangıç ​​konuşmasında Silikon Vadisi teknoloji liderlerinin çoğunu işaret ederek şunları söyledi: "Son zamanlarda, sorumluluğu kabul etmeden markanızın farkındalığıyla oluşan "güven verici" olma inancı, bu sektörün daha az asil bir yenilikle daha iyi tanınmaya başladığı görülüyor." dedi.


"Her gün, her veri ihlali, her gizlilik ihlali, her kör gözün nefret söylemine dönüştüğü, ulusal konuşmaları zehirleyen sahte haberler, bir damla kanınıza karşılık sahte mucizeler ile görüyoruz." Cook sözlerine şöyle devam etti: "Birinin bunu söylemek zorunda olması biraz çılgınca geliyor, ancak bir kaos fabrikası kurduysanız, kaosun sorumluluğundan kaçamazsınız."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page