top of page
Ara

Apple'ın küresel pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı görevi artık Greg Joswiak'a emanet

Apple, Phil Schiller'i Apple'ın küresel pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak devralan Greg Joswiak'a şirket sayfasında yer verdi

Apple bugün, Phil Schiller'i Apple'ın Dünya Çapında Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak devralan Greg Joswiak'ı eklemek için şirketin üst yönetim kadro sayfasını güncelledi. ‌Phil Schiller‌'nin sayfadaki konumu da "Apple Fellow" olarak yeni rolünü yansıtacak şekilde değiştirildi.


Apple, Ağustos ayında ‌Phil Schiller‌'in Apple'ın pazarlama şefi rolünden çıkacağını ve bunun yerine Greg Joswiak'ın pozisyonu almayı planladığını duyurdu. O zamanlar Apple liderlik değişimi için herhangi bir zaman çizelgesi vermemişti, ancak yakın zamanda gerçekleşmiş gibi görünüyor.


Bir "Apple Üyesi" olarak Schiller, App Store ve Apple Etkinliklerine liderlik etmeye devam edecek, ancak artık Apple'ın pazarlama kararlarından sorumlu olmayacak. Schiller'e göre, ailesi, arkadaşları ve kişisel projelerine "biraz zaman ayırmak" için pazarlama rolünden ayrılmaya karar verdi.


Schiller Apple'dan ayrılmıyor ve "bana sahip oldukları sürece" şirkette kalacağını doğruladı. Geçiş duyurulduğunda Cook, pazarlama ekibinde "Joz" olarak da bilinen Joswiak'ın yer almasından "heyecan duyduğunu" söyledi.

‌Tim, "Phil, Apple'ın bugünkü şirket olmasına yardımcı oldu ve katkıları geniş, geniş ve derinlere dayanıyor. Bu yeni rolde, Apple'daki on yıllarını tanımlayan inanılmaz düşünce ortaklığı ve rehberliği sağlamaya devam edecek, Joz'un Ürün Pazarlama organizasyonundaki uzun yıllara dayanan liderliği, onu bu yeni role mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor ve ekibin böylesine önemli işbirliğinden, fikirlerinden ve enerjisinden ve heyecan verici bir işle meşgul olduğu bir anda sorunsuz bir geçiş sağlayacağına inanıyorum."

Joswiak şu anda Apple'ın ürün yönetimi ve ürün pazarlaması, geliştirici ilişkileri, pazar araştırması, iş yönetimi ve eğitim, kurumsal ve uluslararası pazarlamadan sorumlu. Apple CEO'su Tim Cook'a raporlayacak.


Joswiak, Schiller'den görevi devralmadan önce Dünya Çapında Ürün Pazarlama başkan yardımcısı olarak görev yaptı ve 20 yılı aşkın süredir Apple'da görevini sürdürüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page