top of page
Ara

Apple'ın App Store'u 2020'de tahmini 64 milyar Dolar kazandı

2019'da şirkete tahmini 50 milyar Dolar kazanç sağladı

Apple'ın App Store'u 2020'de tahmini 64 milyar Dolar kazandı

CNBC'nin analizine göre, Apple'ın App Store'u 2020'de 64 milyar dolarlık gelir elde etti; bu, 2019'da yaptığı tahmini 50 milyar dolardan yüzde 28'lik bir artış. Bu, 2018 ile 2018 arasındaki tahmini artıştan bu yana App Store için iyi bir büyüme miktarını temsil ediyor. 2019 sadece yüzde 3,1 idi.


Büyümedeki ani yükselişin nedenini tam olarak söylemek zor, ancak COVID-19 salgınıyla bir ilgisi olabilir. Kişisel deneyimlerime dayanarak, 2020'de, karantina sırasında hayatların kontrolünü yeniden kazanmaya çalışmak için 2020'de geçmiş yıllara göre çok daha fazla oyun ve fitness ve üretkenlik uygulamalarına aboneliklerinde artış gözlendiği söylenebilir.


Apple, finansal durumu hakkında bilgi verdiğinde, App Store'dan kazandığı parayı, açık ara en hızlı büyüyen kategorisi olan hizmet geliri ile topluyor. Şirket, App Store'a gelen paranın büyük bir kısmından yüzde 30'luk bir kesinti yapıyor, bu da uyarılar ve istisnalar olsa da milyarlarca dolarlık geliri temsil ediyor. Apple, Hey.com gibi geliştiricilerin son zamanlarda yaptığı itirazlara ve hatta Epic' ile yaşadığı yasal zorluklara rağmen, tipik olarak tutumunu dikkatli bir şekilde sürdürüyor.


Apple artık App Store'dan yılda 1 milyon doların altında kazanan geliştiricilerden yalnızca yüzde 15'lik bir kesinti yaptığından, yakın zamanda biraz gevşedi. Analistler, App Store geliştiricilerinin en tepedeki yüzde 2'sinin gelirin yüzde 95'ini oluşturduğunu tahmin ettiğinden, bunun gelir tahminlerinde büyük bir değişiklik olması muhtemel değildir.


Apple, her yıl 2008'den beri geliştiricilere ne kadar para ödediğini bildiriyor. CNBC bunu, App Store gelir sayısını bu yılki rakamdan geçen yılki rakamı çıkararak hesaplamak için kullandı ve ardından Apple'ın yüzde 30'luk kesintisini oluşturuyor. Rakamlar biraz kaba olsa da Apple bunları kendi kendine bildirmediğinden tek yapabileceğimiz yakınlaşmak. Her şeye rağmen, tartışılması zor olan iki şey var: App Store'un geliri bu yıl epeyce arttı ve hem geliştiriciler hem de Apple için çok para getirdi.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page