top of page
Ara

Apple, "dünyanın en küçük ve en hafif 5G telefonu" iPhone 12 mini'yi duyurdu

Apple: İPhone mini 699 dolar değerinde olacak

Apple bugün yeni bir iPhone 12 mini duyuruyor. Apple, daha önce iPod mini, iPad mini ve Mac mini'de kullandıktan sonra iPhone serisinde ilk kez "mini" adını kullanıyor. Yeni iPhone 12 mini'nin 5,4 inçlik bir ekranı var, bu da Apple'ın bu yılki iPhone SE'de bulunan 4,7 inç ekrandan daha büyük bir ekranı genel olarak daha küçük bir iPhone 12 mini ahizesine sıkıştırdığı anlamına geliyor.


Apple, Touch ID'yi çıkarıp Face ID ile değiştirerek 699$ 'lık iPhone 12 mini'yi küçülttü ve ekran çevresindeki çerçevelerde önemli bir azalma sağladı. Apple, dünyanın en küçük, en ince ve en hafif 5G telefonu olduğunu iddia ediyor.


İPhone 12 gibi iPhone 12 mini de, A13'ten daha iyi enerji verimliliği ve performansa sahip 5nm'lik Apple’ın A14 Bionic çipini kullanıyor. Apple'ın A13 yongasından yüzde 50 daha hızlı olduğunu iddia ettiği altı çekirdekli bir CPU (iki yüksek ve dört düşük) içerir. Ayrıca, Apple'ın "konsol kalitesinde oyunları" etkinleştireceğini iddia ettiği dört çekirdekli bir GPU içerir.


İPhone 12 mini, iPhone 12'nin geri kalan özelliklerini de paylaşıyor. Bu, 12 megapiksel f / 1.6 ana kamera - şimdiye kadarki herhangi bir iPhone'daki en hızlı diyafram açıklığı - ve 12 MP ultra geniş içerir. Apple, iPhone 12 mini'de düşük ışık performansını iyileştirdi ve öne bakan kamera da kendi Gece Modu'nu içerecek.


İPhone 12 mini'deki ekran camı da Apple'ın daha iyi dayanıklılık için "Seramik Kalkan" olarak tanımladığı ile kaplanmıştır. Suya ve toza dayanıklılık da IP68 derecesine yükseltildi.


Apple’ın iPhone 12 mini fiyatı 699$ 'dan başlıyor ve beş renk seçeneğiyle sunulacak.


Güncelleniyor...

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page