top of page
Ara

Apple, dünyanın en büyük bağımsız podcast üreticisi Wondery'yi satın almak için görüşüyor

Apple'ın dünyanın en büyük bağımsız podcast üreticisi Wondery'yi satın almak için görüşmeler yaptığı bildirildi. Anlaşma için biçilen fiyat ise 400 milyon dolar civarında

Apple'ın dünyanın en büyük bağımsız podcast üreticisi Wondery'yi satın almak için görüşüyor

Bloomberg'in haberine göre geçtiğimiz Cuma günü, Apple ve Sony'nin podcast yapımcısı Wondery ile potansiyel bir satın alma hakkında ayrı ayrı görüşmeler yaptığını bildirdi.


Kaynaklar, "Dirty John", "Dr. Death", "American History Tellers" ve "Business Wars" gibi podcast'lerin arkasındaki Wondery'nin 300 milyon ile 400 milyon dolar arasında olmasını istediğini söyledi.


Aralığın üst ucunda, herhangi bir anlaşma sektörün şimdiye kadarki en büyük anlaşması olacaktı. Temmuz ayında, uydu radyo şirketi SiriusXM, 325 milyon dolara bir podcast şirketi olan Stitcher'ı satın aldı.


Bloomberg'in bildirdiğine göre Wondery ile en az dört şirket görüşmeler yaptı ve önümüzdeki aylarda bir anlaşma bekleniyor. Ancak, yayına büyük para harcayan ve sadece podcast abonelik planını düşündüğü bildirilen Spotify'ın teklif vermeme kararı aldığını söyledi.


Kaynaklar, Wondery'nin 300 milyon ila 400 milyon dolar arasında bir arayış içinde olduğunu ve bunun Apple, Sony veya başka bir şirket tarafından podcast endüstrisinin şimdiye kadarki en büyük anlaşması olacağını söyledi.


Wondery, Apple için WeWork hakkında bir tane de dahil olmak üzere, podcast'lerine dayanan bir düzineden fazla TV şovu da dahil olmak üzere 100'den fazla güncel podcast'in arkasında ve geliştiriyor.


Podtrac'tan alınan verilere göre Ekim ayında ABD'deki 8 milyondan fazla benzersiz dinleyici Wondery'nin podcast'lerini toplam 58 milyon kez yayınladı veya indirdi. Bu, onu ABD'deki en büyük altıncı podcast yayıncısı ve dünyanın en büyük bağımsız podcast yayıncısı konumuna getiriyor.


Wondery, 2016 yılında eski Fox International Channels CEO'su Hernan Lopez tarafından başlatıldı.


Apple, son yıllarda podcasting hizmetlerini artırdı, 2017'de Pop Up Archive'ı ve 2020'nin başlarında Scout FM'i satın aldı - ancak Wondery'yi satın almak, podcasting için yenilenmiş bir taahhüdü işaret ediyordu, bu da bir ortam olarak çok fazla para getirmiyor.


Bloomberg'e göre Interactive Advertising Bureau'ya göre, podcasting ABD'de yılda 1 milyar dolarlık reklam satışları oluşturuyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page