top of page
Ara

Apple, değeri 2 trilyon doların üzerinde ilk ABD şirketi oldu

Apple, Çarşamba günü yeni bir dönüm noktasına ulaştı ve 2 trilyon doların üzerinde piyasa değerine ulaşan ve son iki yılda değerlemeyi ikiye katlayan ilk halka açık ABD şirketi oldu

Dikkat çeken noktalar

İPhone üreticisinin hisseleri 2020'de şimdiye kadar neredeyse %55 arttı ve 23 Mart'taki koronavirüs durgunluğunun ortasında pazarın düşük bir noktaya ulaşması nedeniyle hisseler %106'dan fazla yükseldi (kıyaslama S&P 500'ün o dönemdeki %51'lik kazancına kıyasla).


Şu anda hisse başına yaklaşık 470 $ 'dan işlem gören Apple'ın hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve Wall Street analistleri hala ralli yapmaya devam edebilecek kadar yükseliyor: %61'i "satın al" ve %27'si "tutundurna" derecesi veriyor, Bloomberg verilerine göre.


Apple’ın piyasa değeri artık Microsoft (1.7 trilyon $), Amazon (1.6 trilyon $), Google-parent Alphabet (1.1 trilyon $) ve Facebook (761 milyar $) dahil olmak üzere diğer ABD teknoloji devlerini gölgede bırakıyor.


Apple ayrıca, 2 Ağustos 2018'de iki yıldan biraz daha uzun bir süre önce yaptığı 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi oldu.


Apple, güçlü üçüncü çeyrek kazançlarını bildirmesinin ardından 31 Temmuz 2020'de Suudi devlet petrol devi Aramco'yu geride bırakarak dünyanın en değerli halka açık şirketi haline geldi.


Saudi Aramco, Aralık 2019'da 2 trilyon dolarlık bir değerlemeyi aşarken, koronavirüs salgını nedeniyle petrol fiyatlarının düşmesi hisse senedine zarar verdi.


Şaşırtıcı noktalar

Apple’ın piyasa değeri 2 trilyon ABD doları ile şu anda İtalya, Brezilya, Kanada, Rusya ve Güney Kore dahil olmak üzere birçok gelişmiş ülkenin GSYİH'sından daha yüksek.


Dikkate değer detaylar

Apple hisseleri de yatırımcılar için daha uygun fiyatlı hale gelmek üzere. Şirket, dörde bir hisse bölünmesini Ağustos sonunda tamamlayacak, bu da tek bir hissenin yaklaşık 117 $ değerinde olacağı anlamına geliyor. Şirketin değeri aynı kalırken, artık daha düşük fiyatlarla işlem gören daha fazla hisse mevcut olacak.


Altın anahtar

Apple, salgın sırasında pek çok insanın evde kalmaya zorlanmasıyla büyüdü. Şirket, evden çalışma trendlerinden ve güçlü çevrimiçi satışlardan faydalandı; Ürün ve hizmet segmentlerinde çift haneli büyümenin yanı sıra, yaklaşık 60 milyar dolar gelirle Temmuz ayı sonunda rekor üçüncü çeyrek kazanç elde etti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page