top of page
Ara

Apple, daha küçük HomePod mini'yi 99 dolara duyurdu

Apple sonunda giriş seviyesi bir HomePod sunuyor

Apple, HomePod akıllı hoparlörü 99 $ 'lık HomePod mini'nin yeni bir sürümünü duyurdu - hoparlörün orijinal modeli daha kompakt bir boyuta küçülten daha küçük bir versiyonu.


Tam boyutlu HomePod gibi, HomePod mini de, Siri dalga biçimini ve ses kontrollerini göstermek için üstte küçük bir ekranın yanı sıra hem siyah hem de beyaz renklerde bir dış cepheye sahiptir. Yeni model, orijinalin dikdörtgen tasarımı yerine daha kısa, küresel bir şekle sahip ve altta bir ana sürücü, iki pasif radyatör ve bir "akustik dalga kılavuzu" içeriyor.


Yeni HomePod mini, Apple'ın söylediği bir Apple S5 yongasına sahip ve müziğinizin saniyede 180 kez nasıl ses çıkaracağını ayarlamak için "hesaplama yapan ses" işlemeye izin veriyor. Birden fazla HomePod mini hoparlör aynı zamanda senkronize olarak müzik çalabilir ve aynı odaya yerleştirildiğinde "akıllıca" stereo eşleştirme oluşturur. Apple, bu yıl daha iyi bir Handoff deneyimi yaratmak için geçen yıl iPhone'larda piyasaya sürdüğü U1 çiplerini de kullanıyor.

Ayrıca bu yılın ilerleyen günlerinde de gelecek: Apple'ın üçüncü taraf müzik hizmetleri için verdiği destek, Pandora, Amazon Music ve iHeartRadio'yu içerecek bir liste, ancak özellikle Spotify'da değil.


Apple ayrıca, farklı odalarda birden fazla HomePod cihazı olan müşterilerin evin her yerinde iletişim kurmasına olanak tanıyan yeni bir "İnterkom" özelliğini de piyasaya sürdü. İnterkom mesajları ayrıca bağlı iPhone'larda, iPad'lerde ve Apple Watch'larda da görünecektir (ancak HomePod mini'de olduğu gibi hemen yüksek sesle çalınmazlar.)


Orijinal HomePod 2018'de ilk piyasaya sürüldüğünde 349 dolara mal oldu ve bu da onu Amazon'un Echo'larından veya Google Home hoparlörlerinden çok daha pahalı hale getirdi. Orijinalin yalnızca Apple sınırlamaları ile birleşen bu yüksek fiyat (yalnızca Apple Music ile çalıştı, bu sonbaharda Apple'ın yalnızca iOS 14 ile çözmekte olduğu bir sorun), özellikle daha ucuza ve daha fazlasına kıyasla zor bir satış yaptı. yetenekli Google ve Amazon alternatifleri.


Ve Apple sonunda orijinal HomePod'un fiyatını düşürmeye devam edecek olsa da (şimdi satış fiyatı rutin olarak 199 dolara mal oluyor), yine de pahalı. Yeni HomePod mini, orijinaline benzer özellikler sunarak, ancak çok daha makul bir fiyatla bunu değiştirmeye yardımcı olmalı.


Bu da önemli çünkü HomePod sadece akıllı bir hoparlör değil - herhangi bir HomeKit cihazı için merkezi bir merkez görevi görüyor ve kullanıcıların evde olmadıklarında ışıkları veya kapıları gibi şeyleri kontrol etmelerini sağlıyor. Apple'ın Ev uygulaması için otomasyon özelliklerini etkinleştirme. Daha erişilebilir bir HomePod, Apple'ın Siri'yi ve Apple Music'i insanların evlerine sokması için daha fazla yol sağlamakla kalmaz, aynı zamanda akıllı ev kurulumunuzun bir parçası olarak Apple'ın tüm varlığını genişletmeye yardımcı olur.

HomePod mini 99 dolara mal olacak. Ön siparişler 6 Kasım'da başlayacak ve sevkiyat 16 Kasım'da yapılacak.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page