top of page
Ara

Apple daha çok iPad Pro'ya benzeyen yeni iPad Air modelini duyurdu

Apple, en son iPad Air güncellemesi için tanıdık görünümlü bir tasarıma sahip

Apple bugün, şirketin iPad Pro'suna çok benzeyen yeni bir iPad Air'i tanıttı. Geçen yıl hayata döndürülen mevcut Air'den iPad ile iPad Pro arasında önemli bir tasarım değişikliği. Geçen yıl Air, kalın üst ve alt çerçevelere ve Touch ID için bir düğmeye sahip ancak bu yeni iPad Air, ekranın her tarafında çok daha ince çerçevelere sahip.


Apple, True Tone desteği ve yansıma önleyici kaplama ile tamamen lamine edilmiş bu yeni iPad Air'de daha büyük bir 10,9 inç "Liquid Retina" ekran (2360 x 1640) kullanıyor. Bu ekranı sıkıştırmak için Apple, Touch ID parmak izi sensörünü üstteki güç düğmesine taşıdı.


Yeni iPad Air'in içinde Apple, bu tablete güç sağlayan yongalarda bazı büyük değişiklikler yapıyor. Altı çekirdekli CPU (iki yüksek, dört düşük) ve 11,8 milyar transistöre sahip 5 nm'lik bir çip olan Apple’ın A14 Bionic çipinden güç alacak. Apple, yeni dört çekirdekli GPU sayesinde son iPad Air'e göre yüzde 40 performans artışı ve gelişmiş grafik desteği vaat ediyor.


Apple, bunun şimdiye kadar yaptığı "en gelişmiş çip" olduğunu ve hatta uygulamaların kullanabileceği belirli makine öğrenimi hızlandırıcılarını da içerdiğini söylüyor. Apple, bugün yaptığı basın etkinliği sırasında çeşitli uygulamaları gösterdi ve uygulama geliştiricilerinin uygulamaları için bu yeni çipin gücünden yararlanabileceklerine söz verdi.

Apple, iPad Pro gibi iPad Air'de de USB-C'ye geçiyor ve 20W şarjı destekliyor. Şirket, iPad Pro'dan 12 megapiksel arka kamerayı ödünç alıyor ve gelişmiş video sabitleme ile yükseltiyor. İPad Air ayrıca akıllı HDR ve 1080p 60fps video yakalama desteğine sahip 7 megapiksel FaceTime HD kamera içerir.


Bu en yeni iPad Air, tablete manyetik olarak takılan (yeni) Apple Pencil'ı da destekleyecek. Apple’ın Magic Keyboard aksesuarı da bu iPad Air'e eklenerek, bunu Apple’ın iPad Pro'suna daha da benzer hale getiriyor.


Apple, yeni iPad Air'in önümüzdeki ay 599 $ 'dan satışa sunulacağını söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page