top of page
Ara

Apple CEO'su uzaktan çalışmadan memnun, çalışma yönteminde kalıcı değişiklikler gündemde

Tim Cook, çalışanların uzaktan çalışma yeteneğinden etkilendiğini söyledi ve pandemiden sonra bazı yeni çalışma alışkanlıklarının devam edeceğini düşünüyor

The Atlantic Festival'de Pazartesi günü yapılan bir röportajda Cook, Apple'ın Covid-19 nedeniyle çoğu çalışanın ofisten uzakta çalışması gerekmesine rağmen bu yıl piyasaya sürülen yeni Apple Watch'lar ve iPad'leri içeren ürünler yarattığını söyledi.


Cook, Apple'ın "gerçekte gerçekten çok iyi çalışan bazı şeylerin olduğunu öğrendiğimiz için eski haline döneceğine" inanmadığını söyledi.


Yorumlar, kısa süre önce uzaktan çalışmayı "tamamen olumsuz" olarak nitelendiren Netflix CEO'su Reed Hastings ve işçilerin davranmaması durumunda kalıcı hasar konusunda uyarıda bulunan JPMorgan Chase & Co.'dan Jamie Dimon gibi diğer yöneticilerin görüşleriyle zıt bir tutum sergiliyor.


Cook, Apple çalışanlarının %10 ila %15'inin ofise geri döndüğünü ve personelin çoğunun şirketin Silikon Vadisi'ndeki yeni kampüsüne önümüzdeki yıl dönebileceğini umduğunu söyledi.


CEO, hafta içinde farklı noktalarda ofise girdiğini ve uzaktan çalışmanın “fiziksel olarak birlikte olmaya benzemediğini” söyledi. Ofiste çalışmak, hazırlıksız toplantılar gibi yaratıcılığı ateşlediğini de sözlerine ekledi.


Apple yöneticisi ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeler sorulduğunda şirketin politikaya değil politikaya odaklandığını söyledi.


Cook'a ayrıca California teknoloji devi Cupertino'yu ne kadar süre çalıştırmayı öngördüğü soruldu. "Göreceğiz," dedi ve ekledi "Elbette bir noktada hepimiz farklı bir şeyler yapıyoruz."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page