top of page
Ara

Apple, App Store aboneliklerden 10,3 milyar Dolar gelir elde etmeyi başardı

2021 Mobil Uygulama Sektörü Trendleri raporu, 2020'de mobil oyun yayıncılarının abonelik modelini artan bir oranda benimsediğini ortaya koydu

Apple, 2020'de App Store'un 10,3 milyar dolarlık bir komisyona girmesinden bu yana, abonelik uygulamaları söz konusu olduğunda bile hesaba katılması gereken bir güç olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bu rakam, Google Play'deki harcama oranlarının dört katına tekabül ediyor.


Bir araştırma şirketi olan Sensor Tower, tahminleri Perşembe günü açıkladı ve App Store'daki küresel harcamaların yıldan yıla önemli ölçüde arttığını belirtti. Küresel ölçekte oyun dışı başlıklara abonelik yüzde 32, ABD'de ise yüzde 25 arttı.


Google Play Store'da küresel olarak abonelik uygulamalarında bir artış görülmesine rağmen, App Store'unkine yaklaşmadı. Google Play ile 2019'a göre yüzde 42 arttı. 1,9 milyar dolardan 2,7 milyar dolara çıktı. ABD'de, 2019'da 1 milyar dolardan 2020'de 1,4 milyar dolara yükselen artış da önemliydi.


İstihbarat verilerine göre, toplam 111 milyar doların yaklaşık yüzde 11,7'si uygulama içi satın alımlara harcandı.


En iyi oyun dışı abonelik uygulamalarından elde edilen gelirde bir önceki yıla göre yüzde 34 artış, 13 milyar dolarla tamamen yeni bir yüksekliğe ulaştı.


TechCrunch Ocak ayında, müşterilerin Aralık 2020 tatil haftasında Apple App Store'da 1,8 milyar dolar harcadıklarını ve Apple'ın tek bir günde 540 milyon dolardan fazla rekor satış bildirmesiyle Yeni Yıl Günü'nde satışların zirve yaptığını bildirdi.


Bu artış, seyahatin engellendiği ve birçoğunun evde kaldığı düşünüldüğünde, büyük ölçüde oyun satın alımından kaynaklandı. İndirilen en iyi uygulamalar arasında Zoom ve Disney+, insanları bir araya getiren uygulamalar ile kullanıcıların Among Us ve Roblox gibi diğer kişilerle etkileşime girmesine olanak tanıyan oyunlar yer alıyor.


2021 Mobil Uygulama Sektörü Trendleri raporu, 2020'de mobil oyun yayıncılarının abonelik modelini artan bir oranda benimsediğini ortaya koydu. En iyi 15 başlıktan sekizi, yinelenen uygulama içi ödemeler sundu. Bu eğilim, salgından önce bile geldi.


Alphabet, bu yıl hem ABD'de hem de küresel olarak abonelik uygulaması harcamaları açısından en üst sırada yer aldı. Her iki mağazada da YouTube abonelik uygulamalarına liderlik etti, küresel brüt gelir olarak 991,7 milyon ABD doları ve ABD'de 562 milyon ABD doları elde etti. App Store'da YouTube, aynı zamanda Google pazarında en çok kazanan abonelik uygulamasıydı ve Google One, dünya çapında 445 milyon dolardan fazla gelir elde edildi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page