top of page
Ara

American Airlines, ilerleyen günlerde 19.000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

American Airlines, Kongre salgın yardımını uzatmadığı sürece 19.000 kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu

American Airlines, ilerleyen günlerde 19.000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

ABD hükümetinin pandemi sürecinde şirketler için kurtarma paketlerinin süresi dolduktan ve iş kayıpları konusunda aylarca uyarıdan sonra, ülkenin en büyük havayolları kesintileri yapmaya yaklaşıyor.


American Airlines, 1 Ekim'de 17.500 gönülsüz izin ve 1.500 işten çıkarma yoluyla 19.000 işi ortadan kaldırmayı beklediğini söyledi. Havayolunun çalışanlara gönderdiği bir mektuba göre, yaklaşık 1.600 pilot ve 8.100 uçuş görevlisi izinlere dahil edilecek.


Diğer 12.500 çalışan emekli olması planlanıyor ve 11.000 kişi Ekim ayı için gönüllü izin alıyor - yani çalışanlar, pandeminin başlangıcında 140.000 kişilik bir işgücünden toplam 40.000 çalışanı kesmeyi bekliyor. Havayolu şirketi daha önce, Ekim ayında 25.000 kadar işçinin işten çıkarılmasının beklendiği konusunda uyardı.


Delta Air Lines'ın pilotları Ekim ayında yaklaşık 2.000 uçuştan ayrılmayı planladığı konusunda uyardıktan bir gün sonra American'ın duyurusu, küresel seyahatte devam eden düşüşe rağmen havayolu endüstrisinin CARES Yasası'nın 25 milyar dolarlık federal yardımın yaklaşan süresinin dolmasıyla boğuşmasıyla geldi. American, 2020'nin dördüncü çeyreğine kadar kapasitesinin% 50'sinden daha az bir oranda uçmayı beklediğini ve uzun mesafeli uluslararası seyahatin geçen yılki seviyelerin sadece dörtte biri olduğunu söyledi.


Federal yardım hükümlerine göre, taşıyıcıların 1 Ekim'den önce toplu işten çıkarmalar engellendi. Havayolları ve işçi sendikaları, iki partili kabul edilen bir teklif olan başka bir COVID-19 yardım paketinin bir parçası olarak endüstrinin iş korumalarının genişletilmesi için bastırıyorlar. destek, ancak genel yardım tasarısı gecikmiş durumda.


Amerikan CEO'su Doug Parker ve başkan Robert Isom çalışanlara mektupta "1 Ekim'deki bu anlaşmalı işten ayrılmaların önüne geçmenin tek yolu, PSP'nin [Bordro Destek Programı] temiz bir uzantısıdır," diye yazdı.


Ancak, "Ülkemizin liderliğinin havacılık profesyonellerini daha fazla desteklemenin bir yolunu bulamayacağı olasılığına hazırlanmalıyız." "Henüz yapmadıysanız, seçilmiş yetkililerinize PSP uzantısının sizin, aileleriniz ve ekonomik iyileşmemiz için ne kadar önemli olduğunu bildirebilirsiniz."


Amerikalı bir sözcü, izin verilen tüm çalışanların potansiyel olarak gelecekteki bir tarihte çalışmak üzere geri çağrılabileceğini, ancak şirketin şu anda bu sürecin ne zaman başlayacağını bilmediğini söyledi. Birçoğu izin sırasında tıbbi ve seyahat yardımlarını koruyacak, ancak kesin faydalar çalışanların sendikalarıyla yapılan sözleşmelere bağlı olarak değişiyor, dedi.


Görünen, Koronavirüs etkisi, dünyanın en güçlü ekonomileri ve şirketlerini de oldukça derinden etkilemeye devam ediyor. İlerleyen günlerde, sektörlerin nasıl bir tavır alacakları ise merak konusu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page