top of page
Ara

AMD'nin güç kattığı Samsung Exynos, Apple A12 Bionic işlemcisinin önünde yer aldığı iddiasında

Samsung’un Exynos'u, özellikle Qualcomm’un muadili Snapdragon yongalarıyla olan performans farkı daha belirgin hale geldikçe, geçtiğimiz aylarda çok tartışıldı

AMD'nin güç kattığı Samsung Exynos, Apple A12 Bionic işlemcisinin önünde yer aldığı iddiasında

Samsung’un Exynos'u, özellikle Qualcomm’un muadili Snapdragon yongalarıyla olan performans farkı daha belirgin hale geldikçe, geçtiğimiz aylarda aylarda çok tartışıldı. Şirketin yarı iletken işi, özellikle yeni Exynos 2100 için olumlu bir görünümle bu gemiyi hızla döndürmeye çalışıyor. Bununla birlikte, asıl vurgu, özellikle de Samsung ve AMD'nin birleşik güçleri gerçekten de bu yılın ilerleyen dönemlerinde gelmeye devam edebilir. Apple'ın 2019 A12 Bionic çipi etrafında daireler çizebiliyor.


Tabii ki, özellikle eşit derecede erken, doğrulanmamış sızıntılar söz konusu olduğunda, bu tür sonuçlara atlamak için son derece erken. Samsung, Exynos yongasını gelecek yıl AMD grafikleriyle piyasaya sürmeyi planlıyordu, ancak şirketin bu yılın ilerleyen zamanlarında programı yükseltmeye karar verdiği iddia ediliyor. Bu, çipin neden gerçek anlaşma olduğunu varsayarak neden kıyaslama takımlarında test edildiğini açıklayabilir.


Çinli ITHome sitesi, GFXBench puanlarının bir Kore forumunda görüldüğünü ve bunun kulaktan dolma kulak misafiri olduğunu söylüyor. Halen adlandırılmamış Exynos çipini, 2019 iPhone XS neslinde kullanılan Apple A12 Bionic ile birleştiriyor. Doğruysa, sonuçlar kesinlikle etkileyicidir.


Grafik karşılaştırma puanları, geliştirilmekte olan Exynos'un, en azından kare hızları hesaba katıldığında, Apple A12 Bionic'ten neredeyse iki kat daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor. Elbette mobil cihazlarda başka GPU kıyaslamaları ve Exynos'a grafik tacı vermeden önce dikkate alınması gereken başka faktörler de var.


Ayrıca, karşılaştırılan Apple çipinin zaten iki nesil eski olduğuna dikkat çekiyor. Bir mobil işlemcinin genel performansı da yalnızca CPU veya GPU'ya bağlı değildir, ancak her ikisinin bir kombinasyonuna bağlıdır ve farklı şirketlerden gelen iki parçanın en azından ilk yinelemede bazı artan sorunları olabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page