top of page
Ara

AMD'nin dizüstü bilgisayar payı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

En son pazar payı rakamları, AMD'nin pazar payını %20 seviyelerine kadar yükseltti. Bunda, konsollar ve mobil Ryzen 4000 çipinin büyük.

Şirket, Salı gecesi AMD’nin dizüstü bilgisayar pazarındaki payının %20’nin biraz altında olduğunu söyledi.


Şirkete göre AMD’nin X86 dizüstü bilgisayarların pazar payı %19,9’a ulaşıyor. PCWorld'ün tam rapora erişimi olmamasına rağmen, onu yazan Mercury analisti Dean McCarron, AMD’nin ifadesinin doğruluğunu bir e-postayla doğruladı.


Ne AMD ne de Mercury, AMD'nin dizüstü bilgisayar pazarındaki gücünün nedenlerini belirtmese de, AMD'nin mobil Ryzen 4000'in neden olduğunu varsaymak mantıklıdır. AMD’nin en yeni mobil çipi, performans açısından Intel'i geride bırakmış durumda. Dizüstü bilgisayar satışları AMD'nin son çeyreğinde iki kattan fazla arttı.


AMD CEO'su Lisa Su, AMD’nin mobil Ryzen 4000'in artık 54 dizüstü bilgisayara güç sağladığını ve 30 farklı dizüstüne daha hayat vermesini beklediğini söyledi.


Bu arada, AMD’nin masaüstü X86 PC pazarındaki payı neredeyse yüzde 19.2 gibi yüksek. Bu, AMD'nin “Jaguar” mimarisine dayalı masaüstü işlemcileri sattığı 2014'ün ilk çeyreğinden bu yana AMD için masaüstü bilgisayar pazarının en yüksek payına ulaşma başarısı gösterdi.


X86 müşteri pazarındaki toplam pay açısından (IoT hariç) AMD, 2012'nin ilk çeyreğinden bu yana en yüksek puanı olan %19,7 seviyesinde bulunuyor. AMD tarafından alıntılanmıştır.


Intel’in sayıları hemen mevcut değildi; ancak, PC pazarının geleneksel ikilemine dayanarak, AMD tarafından elde edilen kazançlar Intel'in kayıplarını yansıtıyor. Intel’in ikinci çeyrek sonuçları mükemmeldi; Wall Street'i ilgilendiren sadece onun görünümü ve üretim yol haritasıydı. Intel artık PC pazarının düşük ucunu, yeterli fiş üretemediği dönemlerde ilk başta öncelik verdiği “çok çekirdekli” işlemcilere ek olarak ele alabileceğini söylüyor.


Intel, büyük çekirdekli ürünlerimize talep gücü göz önüne alındığında tam olarak hizmet veremediğimiz daha küçük çekirdek ürünlerimizi kullanarak dizüstü bilgisayarlarda birim payını geri kazanmaya başladığımız için, yılın geri kalanında payımızın artmasını bekliyoruz, ” baş mali işler görevlisi George Davis çağrı sırasında söyledi.


Mercury’den McCarron, rapordan daha fazla veriyi Çarşamba günü halka açıklamayı planladığını söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page