top of page
Ara

Amazon'un yeni CEO'su Andy Jassy, oyun sektöründe söz sahibi olmayı hedefliyor

Sızan bir e-postada başarının bazen zaman aldığını söyledi

Amazon'un yeni CEO'su Andy Jassy, oyun sektöründe söz sahibi olmayı hedefliyor

Yeni Amazon CEO'su Andy Jassy'nin, ticari ya da kritik açıdan başarılı bir oyun piyasaya sürmemiş olmasına rağmen, şirketin oyun yapmaya devam etmesi fikrine bağlı olduğu bildirildi. Bloomberg tarafından alınan bir e-postada, "Bazı işletmeler ilk yıl başlarken diğerleri uzun yıllar sürer" diye yazdı. "Amazon Game Studios'ta henüz tutarlı bir şekilde başarılı olamamış olsak da, orada takılırsak başaracağımıza inanıyorum." Jassy'nin e-postayı Amazon'un bu yılın sonlarında Jeff Bezos'un görevden ayrılmasının ardından şirketin CEO'su olarak devralacağını açıklamasından bir gün önce gönderdiği söyleniyor.


Mesajın zamanlaması birkaç başka nedenden dolayı önemlidir. Ocak ayının sonunda Bloomberg, Amazon Game Studios'un bazı başarısızlıklarını detaylandıran bir rapor yayınladı ve pozisyonu almadan önce bir oyun üzerinde hiç çalışmamış olan kafasının deneyimsizliğini daraltan Mike Frazzini. E-postanın haberi, Google'ın dahili Stadia oyun stüdyolarını kapattığını duyurduğu aynı hafta içinde geliyor.


Amazon'un kendi oyunlarını yaratmaya harcadığı milyarlarca, kendisine gösterecek çok az şey ya da hiçbir şey olmadığı düşünüldüğünde, Jassy'yi havlu atmak istediği için suçlamak zor olacaktır. CEO olarak görevi devraldığında Amazon’un oyun beklentileri hakkında ne düşüneceği, büyük olasılıkla gelecekteki MMO'nun nasıl performans gösterdiğine bağlı olacaktır. Birden fazla gecikmeden sonra, Yeni Dünya'nın şu anda bu baharda çıkması planlanıyor.


Yeni CEO'dan umut dolu mesajlar

Jassy, ​​Amazon Game Studios'un başkanı Mike Frazzini'ye desteğini dile getirdi. Hikaye, 30'dan fazla mevcut veya eski Amazon çalışanıyla yapılan görüşmelere dayanıyordu. Her iki yönetici de bu hafta çalışanlarına makaleye atıfta bulunan e-postalar göndererek hesapların abartıldığını ancak hata yaptıklarını kabul etti.


Şu anda Amazon’un bulut bilişim bölümünün başkanı ve Frazzini’nin patronu olan Jassy, ​​"Bazı işletmeler ilk yılda yükseliyor ve diğerleri yıllar alıyor," diye yazdı. "AGS'de henüz tutarlı bir şekilde başarılı olamamış olsak da, orada kalırsak başaracağımıza inanıyorum."


Amazon'un bu yaz CEO'su olarak Jeff Bezos'un yerini alacağını söylediği için Jassy'nin destek sözü daha da önem kazanıyor. Kurucuyla çalışan üç kişi, şirketin 2012'de video oyunu yaratmaya girişinin orijinal olarak Bezos tarafından sipariş edildiğini söyledi.


O zamandan beri Amazon milyarlarca dolar harcadı, ikisi de başarısız olan iki büyük bütçeli oyun yayınladı ve diğer birçok projeyi iptal etti. Mücadeleleri, büyük teknoloji şirketlerinin oyuna girmeye çalışırken keşfettikleri daha geniş sorunları yansıtıyor. Google, Pazartesi günü oyun geliştirme stüdyolarını kapattığını söyledi.


Jassy Pazartesi günkü e-postada, "Hemen başarılı olmak açıkça daha az stresli, ancak daha uzun sürdüğünde daha tatlı oluyor" diye yazdı. "En önemli şeylere odaklanmaya devam edersek bu ekibin oraya varacağına inanıyorum." Bir Amazon sözcüsü e-postalar hakkında hemen yorum yapmadı.


Jassy’nin mesajı, Frazzini’nin ekibine gönderdiği bir e-postaya yanıt olarak geldi. Frazzini, Bloomberg tarafından bildirilen, stüdyoların birçok kadını yabancılaştıran ve onları şirketten uzaklaştıran bir “kardeş kültürü” geliştirdiği iddialarına değindi. Frazzini, "Bu tür davranışlara veya tamamen adil ve kapsayıcı bir ortamdan daha azına karşı sıfır toleransımız var," diye yazdı.


Frazzini, Amazon stüdyolarının başına atanmadan önce hiç video oyunu yapmamıştı ve bu deneyim eksikliği, Bloomberg ile konuşan mevcut ve eski çalışanların sık sık şikayetiydi. Frazzini ekibine, "Yol boyunca çok şey öğrendik ve geliştik, ben de dahil ve bunu yapmaya devam edeceğiz," diye yazdı. "Harika oyunlar yapmak zordur ve her şeyi doğru yapamayacağız."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page