top of page
Ara

Amazon’un reklam işi yüzde 87 büyüme kaydetti

Amazon'un reklam bölümü agresif olarak büyümeye devam ediyor

Amazon’un reklam işi yüzde 87 büyüme kaydetti

Şirketin Perşembe günü bildirdiğine göre, şirketin esas olarak reklamdan oluşan ancak diğer hizmet teklifleriyle ilgili satışları da içeren "Diğer" birimi, ikinci çeyrekte yıllık %87 artışla 7,9 milyar doları aştı. Bu, segmentin 2020'nin ikinci çeyreğinde gördüğü yıllık %41 büyümeden ve geçen çeyrekte gördüğü yıllık yüzde 77 büyümeden daha yüksek.


Amazon baş finans sorumlusu Brian Olsavsky Perşembe günü yaptığı açıklamada, yeni ürünlerin ve işlevlerin daha yüksek talep ve daha yüksek teklif oranları sağlamaya yardımcı olduğunu söyledi.


Amazon Advertising, kazanç açıklamasında, çeyrekte "40'tan fazla yeni özellik ve self servis yeteneği" başlattığını söyledi. Amazon, bir örneğin bölgesel sponsorlu ürün kampanyaları oluşturan bir araç olduğunu söyledi. Ayrıca Avustralya, Avrupa, Hindistan, Japonya ve Suudi Arabistan'da sunduğu hizmetleri genişlettiğini söyledi.


Pandemi, reklam harcamalarının belirli kesimlerini önemli ölçüde etkilemiş olsa da, dijital reklamcılık, çevrimiçi alışveriş gibi evde kalma trendlerinin ardından sıcak bir dönem geçirdi. Dijital reklam ivmesi, dünyanın bazı bölgeleri yeniden açılmaya başlasa bile güçlü kaldı.


Amazon'un sektördeki kesintisi, geçen yıl ABD reklam pazarından %10'luk bir pay aldı ve pay almaya devam etmesi bekleniyor. Şirket, ilk sunumunu bu baharda IAB NewFronts'ta yaptı ve reklamverenler geleneksel olarak yıllık TV harcamalarının büyük bir kısmını üstlendiklerinde, dijital medyanın geleneksel TV ön cephelerini ele geçirmesine adım attı. Şirket ayrıca, yalnızca Perşembe Gecesi Futbolu yayınlayacağını duyurdu ve Amazon'un akışlı reklam hedeflerini daha da vurguladı.


Amazon ayrıca, tüketicilerle olan güçlü birinci taraf ilişkisi göz önüne alındığında, dijital reklam dünyasını etkileyen gizlilikle ilgili bazı değişiklikleri sindirmeye hazır görünüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page