top of page
Ara

Amazon, sürücü güvenliği için teslimat araçlarında yapay zeka destekli kameralar planlıyor

Amazon.com, dünyanın en büyük e-ticaret firmasının hem sürücülerin hem de teslimat yaptıkları toplulukların güvenliğini artıracağını söyledi


Amazon.com, dünyanın en büyük e-ticaret firmasının hem sürücülerin hem de teslimat yaptıkları toplulukların güvenliğini artıracağını söylediği bir hareketle markalı teslimat araçlarına yapay zeka destekli video kameralar kurma planlarını açıkladı.


Çarşamba günü yapılan e-postayla yapılan açıklamada, şirketin kısa süre önce teslimat filosunda kamera tabanlı güvenlik teknolojisi sunmaya başladığını söyledi.


"Bu teknoloji, sürücülere yoldayken güvende kalmalarına yardımcı olmak için gerçek zamanlı uyarılar sağlayacak" dedi.


Şirketin planları daha önce kameralarla ilgili bir eğitici videoda açıklanmıştı ve günün erken saatlerinde Bilgi teknoloji yayını tarafından bildirilmişti.

Amazon videoda, ulaşım teknolojisi şirketi Netradyne tarafından geliştirilen kameraların, diğer şeylerin yanı sıra hızlanma ve dikkat dağınıklığı hakkında uyarılar sağlamak için yapay zeka (AI) kullandığını söyledi.


Son kilometre güvenliği için kıdemli bir yönetici olan Amazon’dan Karolina Haraldsdottir videoda, trafik kazalarını azalttığı ve sürücü davranışını iyileştirdiği görüldü.


Amazon, geçmişte teslimat sürücülerinin karıştığı kazalar için bazı incelemelere tabi tutuldu.


Haraldsdottir videoda, "Bu teknolojiyle amacımız, başarı için sürücüler oluşturmak ve onlara yolda daha güvenli olmaları ve olayları ne zaman olursa olsun ele almaları için destek sağlamaktır" dedi.


Videoda, kameraların sürekli video kaydederken, yalnızca sert frenleme, sürücünün uyuşukluğu, araçları çok yakından takip etme gibi eylemlerle tetiklendiğinde görüntüleri yükledikleri açıklanıyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page