top of page
Ara

Amazon Fashion ve Snap, sanal ürün deneme özelliğini duyurdu

Bu girişim, Amazon ve Snapchat ana şirketi Snap arasında büyüyen bir ortaklıktan çıkan ilk sanal deneme iş birliğinin bir parçası

Amazon Fashion ve Snap, sanal ürün deneme özelliğini duyurdu

Gözlükle başlayarak, Snap'in AR Lens filtresinin Amazon'un devasa ürün envanteriyle yeni eşleştirilmesi, alışveriş deneyiminin dijital olarak geliştirilmesi yoluyla sosyal ticaretin evriminde önemli bir kilometre taşı olarak lanse ediliyor.


Paylaşılan detaylara göre, anlaşma müşterilerin doğrudan Snapchat üzerinden binlerce gözlük stilini keşfetmesine, alışveriş yapmasına ve dijital olarak denemesine ve ardından bunları Amazon Moda mağazasından sorunsuz bir şekilde satın almasına olanak sağlayacak.


Amazon’un varlık kütüphanesinin Snap’in AR teknolojisiyle kolayca entegre edilebilmesi için alışveriş yapılabilir deneyimin oluşturulması, 3B varlık standartlarının oluşturulmasını gerektirdi. Bu standardı oluşturarak markalar, yalnızca lensleri hızlı bir şekilde oluşturup uygulamakla kalmayacak, aynı zamanda dinamik olarak güncellenecek ve alışveriş yapanlara güncel bilgiler, ürün ayrıntıları ve bulunabilirlik sağlayacaktır.

Amazon Fashion ve Snap, sanal ürün deneme özelliğini duyurdu

Giyim ve aksesuar üzerinde sanal olarak denemek, pazarlamacıların ve platformların daha fazla mobil alışveriş deneyimi yaratmaya çalıştığı sayısız yoldan biridir. Geçen yıl, Amazon Fashion müşterileri, sürüm başına mobil cihazlarda bir milyardan fazla moda ürünü sipariş ettiği öğrenildi.


Amazon'a göre, satın almadan önce deneme satışa kadar süreçte sorunları azaltmanın bir yolu artırılmış gerçeklik kullanmak en mantıklı yol.


Snap’e göre, platformundaki sanal deneme deneyimleri, video harcamalarına göre daha yüksek satın alma niyeti ve satış artışı sağlıyor. Ayrıca, alışveriş yapanların %80’i, AR özelliklerini ekledikten sonra satın alımlarında daha güvende hissediyor. Dahası, Alışveriş Lensleri geçtiğimiz yıl makyaj, ayakkabı ve saat denemek gibi eylemler için beş milyardan fazla kez kullanıldı.


Eyewear için sanal deneme, Amazon’un AR destekli ürün testindeki ilk denemesi değil. Bu yılın başlarında şirket, ayakkabılar için sanal bir deneme deneyimi başlattı. Walmart ayrıca bu yılın başlarında atletik giyim için kendi sanal denemesini başlattı ve American Eagle, Snap alışveriş deneyimlerini genişlemeye devam ediyor.


Gözlükle başlayarak, Snap'in AR Lens filtresinin Amazon'un devasa ürün envanteriyle yeni eşleştirilmesi, alışveriş deneyiminin dijital olarak geliştirilmesi yoluyla sosyal ticaretin evriminde önemli bir kilometre taşı olarak lanse ediliyor.


Snap'in Ortaklıklar Kıdemli Başkan Yardımcısı Ben Schwerin yaptığı açıklamada "Snap ve Amazon arasındaki birleşik yenilik ve teknolojiyle, yüz milyonlarca Snapchat kullanıcısı için heyecan verici ve eğlenceli yeni deneme deneyimlerinin kilidini açıyoruz" dedi . “AR gözlükleri, ortaklığımızın sadece ilk adımı ve inovasyonumuzu birlikte sürdürmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.


Amazon Fashion başkanı Müge Erdirik Doğan iş birliği ile ilgili Pymnts'a şunları söyledi: “Milyonlarca müşteri, Amazon'un AR alışveriş teknolojisini mağazalarımızda kategoriler arasında düzenli olarak kullanıyor ve Gözlükler için Sanal Deneme, uzun süredir müşterilerin favorisi. Snapchat ile ortak olmaktan ve hem moda markaları hem de günümüzün yeni nesil dijital alışverişçileri için AR alışverişini daha da genişletmekten mutluluk duyuyoruz.”


AR destekli alışveriş deneyimine olan ilgi Snap için bundan daha iyi bir zamanda olamazdı. Apple, gizlilik standartlarını değiştirdikçe şirket azalan gelir beklentileriyle karşı karşıya kaldığı şu günlerde zararlarını telafi etmek için Snap, uygulamanın tarihi güçlü yönlerinden biri olan artırılmış gerçeklik konusundaki çabalarına öncelik veriyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page