top of page
Ara

Amazon 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Amazon, Salı günü, giderek belirsizleşen bir ekonomik ortamda işgücünü azaltarak tasarruf yoluna gideceğini duyurdu

Amazon 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Son on yılda çift haneli büyüme rakamlarına ulaşan Amazon, Salı günü, giderek belirsizleşen bir ekonomik ortamda işgücünü azaltarak tasarruf yoluna gideceğini duyuran teknoloji devlerinin en sonuncusu oldu.


E-ticaret devinin Salı gününden itibaren yaklaşık 10.000 çalışanı ile yollarını ayıracağı öğrenildi. Bu rakam şirketin toplam işgücünün yaklaşık yüzde 3'ü anlamına geliyor.


Küçültülme kararı alınan departmanların daha çok perakende, insan kaynakları ve yapay zeka destekli sanal asistan Alexa gibi ürünlerin geliştirilmesi ve yönetimini kapsayan departmanları etkilemesi bekleniyor.


Bu ayın başlarında Amazon, beyaz yakalı iş gücü arasında en azından "önümüzdeki birkaç ay" sürmesi beklenen işe alımları dondurduğunu duyurdu.


Amazon'un yoğun tatil sezonunu desteklemek için yeni personel istihdam ettiği ve ilk sipariş karşılama ve dağıtım tarafında işe alımlara devam etmesi bekleniyor. Bu kapsamda şirket, Eylül ayı sonunda, bir önceki yıla göre yüzde 5 artışla 1,5 milyondan fazla mavi yakalı personel istihdam etti.


İnsanlar evde daha fazla zaman geçirdikçe ve alışverişlerini giderek daha fazla çevrimiçi yaptıkça Amazon, koronavirüs krizi sırasında büyük bir büyüme trendi yakaladı. Pandemi etkisinin azalmasıyla birlikte şirketin, arz-talep dengesinin sarsıldığı da paylaşılan bilgiler arasında.

Ayrıca, yüksek enflasyon ve giderek daha fazla dikkatli bütçe yönetimine sahip tüketiciler karşısında Amazon, genellikle yılın en güçlü zamanı olan tatil sezonu için hayal kırıklığı yaratan öngörülerini paylaşması ardından şirket hisseleri yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 39 değer kaybetti, ancak piyasa değeri hala 1 trilyon doların üzerinde seyrediyor.


Şirket, konuyla alakalı henüz resmî bir açıklamada bulunmadı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page