top of page
Ara

Alphabet bünyesinde faaliyetlerini sürdüren otonom sürüş şirketi Waymo'ya 2.5 milyar dolar yatırım

Son günlerde rafa kaldırılması dedikodularıyla gündeme gelene Waymo, yeni bir yatırım gelişmesiyle söylentileri boşa çıkardı

Alphabet bünyesinde faaliyetlerini sürdüren otonom sürüş şirketi Waymo'ya 2.5 milyar dolar yatırım

Alphabet liderliğinde faaliyetlerini sürdüren otonom sürüş şirketi; Alphabet, Andreessen Horowitz, AutoNation, Canada Pension Plan Investment Board, Fidelity Management & Research Company, Magna International, Mubadala Investment Company, Perry Creek Capital, Silver Lake, Temasek ve Tiger Global katılımıyla gerçekleşen yeni yatırım turunda 2.5 milyar dolar yatırım aldığı belirtildi. Amerika merkezli şirket, aldığı yatırım ile Waymo Driver adlı otonom sürüş teknolojilerini geliştirmek ve mevcut ekibini büyütmek için kullanması bekleniyor.

Yeni yatırım ile, şirketin geçtiğimiz yılın başından itibaren 2.25 milyar dolar yatırımı takip ediyor. O dönem, Waymo‘nun Alphabet’ten bağımsız olarak elde ettiği ilk yatırım olmuştu. Bu nedenle dünya basınında gündem olan yatırımda; Silver Lake, Canada Pension Plan Investment Board ve Mubadala Investment Company gibi isimler yer almıştı. Yatırımı takiben yaşanan süreçte Waymo çeşitli şehir içi testler düzenlemiş ve adından söz ettirmeyi başarmıştı.


Geçtiğimiz günlerde tamamlanan yatırım turunu öncekilerden farklı kılan büyük nokta ise Waymo’nun yönetim kademelerinde gerçekleşen yeni atamalar. Örneğin şirketin CEO’su John Krafcik görevinden ayrıldı. Kendisi 5 yılını Waymo’da görev yaptıktan sonra bu yılın nisan ayında şirketten ayrıldığı açıklandı. Krafcik’in ayrılığı ile koltuğa Tekedra Mawakana ve Dmitri Dolgov oturdu. Şirkete bağlı yakın kaynaklar, Krafcik’in kutuplaştırıcı bir figür olmasının bu değişimin işaret fişeği olduğunu ifade etti.

Bu yatırım ile Waymo’nun test sürüşlerini sonlandırarak resmi kullanıma açılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu spekülasyonların akabinde Waymo’dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page